Posted on

by

in

Notaoverleg over o.a. LEVs is van 14:00 – 17:00 uur live te volgen

Hierbij antwoord op de meest gestelde vraag van vandaag in onze e-mail. Het uitgestelde algemeen overleg verkeersveiligheid is gewijzigd in een notaoverleg met minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. Het notaoverleg zal worden gehouden in de Oude Zaal van de Tweede Kamer van 14:00 – 17:00 uur.

In agendapunt 10 zijn onze geliefde LEVs verstopt er is een spreektijd van 4 minuten per fractie en let daarbij vooral op de inbreng van Cem Laçin van de SP. Wat ook helpt is dat jullie de minister en de Tweede Kamerleden voeden met informatie tijdens het debat. Formuleer je tweets kort en bondig, dat heeft het meest effect en tag #legaalrijden. Klagen waarom het allemaal zo lang duurt heeft geen zin, op het ministerie snappen ze inmiddels zelf ook wel dat het allemaal wel wat lang duurt.

De minister zal vermoedelijk zeggen dat ze in gesprek is met de stakeholders en de mensen in het veld. De realiteit is dat we proeven dat het ministerie werkt naar een plan om LEVs te laten keuren voordat ze de weg op gaan, LEV’s voorzien moeten zijn van een sticker met kenteken en dat elektrische skateboards, de Onewheel en EUCs buiten de boot dreigen te vallen omdat ze geen dubbele rem hebben. Daarbij is er een voorkeur voor het Duitse model zodat je alleen e-steps op de weg zal zien in de toekomst. Laat dus van je horen vanmiddag.

Het debat is te volgen via de debat direct app van de Tweede Kamer maar ook online via deze link. Veel kijkplezier!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *