Posted on

by

in

Na Tilburg krijgt nu ook Roermond deelsteps maar het is niet wat je verwacht

We ontvingen vanmorgen tientallen vragen over een bericht op de NOS website die afkomstig blijkt van de regionale omroep L1mburg. Ze noemen het daar zelfs een topstory. Het bevat veel fakenews wat we hierbij graag even rechtzetten. Het artikel en de bijbehorende afbeelding wekt de indruk dat deelsteps zijn toegestaan in Roermond.

In de tekst lezen we dat Roermond de eerste stad in Limburg is waar reizigers zich voortaan met een e-step kunnen verplaatsen. Vorig jaar lazen we diezelfde tekst ook maar toen was Tilburg nog de eerste stad in het zuiden waar dagjesmensen zich voortaan met een deelstep konden verplaatsen. We weten dat het komkommertijd is maar blijkbaar worden persberichten nu ook al 1 op 1 overgenomen zonder even verder te lezen waar het nu echt over gaat.

Het gaat namelijk niet om de e-steps van nu maar een toeristische attractie waar je met een Kickbike E-Cruiser Max die is goedgekeurd door het ministerie van van infrastructuur & milieu via de bijzondere bromfiets criteria kan rondrijden. Probleem is alleen dat wij niemand kennen die zo’n “ding” zou willen gebruiken. Ze zijn niet vergelijkbaar met de deelsteps van nu en lijken meer op een fiets waar het zadel is weggelaten en de stang is verdwenen.

De verwarring zit hem vooral in de extreem hoge eisen van het ministerie van van infrastructuur & milieu die een e-step een bijzondere bromfiets noemt en ook op die manier beoordeeld. Het is wetgeving die bedacht is om alles wat nieuw is van de weg te houden. Inmiddels rijden er overal in de wereld al echte deelsteps rond en mensen die ze persoonlijk gebruiken om van A naar B te komen. Nederland is een van de laatste landen ter wereld die dit soort wanstaltige exclusieve voertuigen op de weg wil houden. Hoe meer het op een fiets lijkt hoe beter.

De redactie van de regionale omroep L1mburg heeft het bericht opgeleukt met een afbeelding van een Lime deelsteps en de NOS neemt dat over. Heel logisch want zo ziet een deelstep eruit. Op de foto links zie je Citystep die ze in Roermond en Tilburg een deelstep noemen. Rechts zie je een foto van de deelstep van nu. Innovatief vervoer wat je ook persoonlijk kan gebruiken. Nederland leeft qua micromobiliteit nog in de tijd van paard en wagen. Daarom gaan we op zaterdag 22 augustus ook demonstreren in Den Haag. Meer informatie daarover kan je hier lezen. De redacties zijn van harte welkom op onze demonstratie, kunnen we ze gelijk even bijpraten over de actuele stand van zaken over e-mobility. En oh ja de eerste echte deelsteps in Nederland stonden nog steeds in Delft en nergens anders, dat zijn feiten maar die lees je nergens meer tegenwoordig.

Eén reactie op “Na Tilburg krijgt nu ook Roermond deelsteps maar het is niet wat je verwacht”

  1. Kuro avatar
    Kuro

    Heb ze laatst ook gespot in de stad, gevaarlijke ondingen zijn het. Veel minder wendbaar dan een normale step en nemen dubbel zo veel ruimte in beslag. Eigenlijk gewoon een loopfiets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *