Posted on

by

in

Motoragent van Politie eenheid Den Haag heeft een nieuwe hobby in Leiden


Met enige verbazing hebben we deze week het Twitter account van Politie Leiden gevolgd. Het lijkt wel of een motoragent van de Politie eenheid Den Haag in Leiden het jachtseizoen heeft geopend op eigenaren van een e-step. Waarom? Omdat de overheid ooit heeft bedacht dat een e-step een bijzondere bromfiets is en die moet je door de RDW laten keuren. Terwijl de RDW keuringen van consumenten die hun step aanmelden afwijst.

Als de e-step theoretisch door de keuring zou komen moet er een WA-verzekering op en de bestuurder moet ook in het bezit zijn van een bromfietsrijbewijs. Handig wetgeving, want dan weet je als overheid zeker dat niemand met een nieuw innovatief voertuig gaat rondrijden totdat ze daar iets wettelijks voor bedacht hebben. De grap? Deze wetgeving staat al sinds 2008 stil, zo lang laat Nederland op zich wachten.

Een e-step gelijkstellen aan een brommer?

Maar hoe zit het dan met merkloze e-bikes die zelfs harder gaan als een e-step? Die hebben geen kenteken en bromfietsrijbewijs nodig. Sterker nog daarvoor hoef je net als een gewone fiets niet eens een verzekering voor af te sluiten. Maar als je met 20 KM/U op een e-step wordt staande gehouden dan is het eerste wat je hoort dat je onverzekerd aan het rondrijden bent op een niet gekeurde bijzondere bromfiets. Waar is de logica?

Land van onmogelijke keuringen.

Nederland is vrijwel het enige land ter wereld waar ze keuringen eisen voor e-steps. Overal ter wereld gaan mensen er gewoon mee naar hun werk. In Frankrijk zijn er al honderdduizenden gebruikers. Zelfs ambtenaren in Den haag hebben de e-step al ontdekt: “als ze hem in beslag nemen koop ik morgen weer een nieuwe.”

Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd en vragen we nogmaals om enige coulance. We zien in de rest van Nederland dat andere regionale eenheden van de politie wel heel soepel omgaan met PLEV’s. We krijgen daarover heel veel positieve reacties. De reacties op de tweets van de politie Leiden vinden we ook nog beschaafd. Als je in Leiden woont en een e-step hebt. Stop als je het motorgeluid van een BMW motorfiets in de verte hoort en dan met name die met kenteken 51-MJ-VV.

Eén reactie op “Motoragent van Politie eenheid Den Haag heeft een nieuwe hobby in Leiden”

  1. Ed avatar
    Ed

    Alle stepjes die je nu kan kopen komen nooit door de RDW keuring. De eisen zijn zo absurd dat zowel deelstep leveranciers als fabrikanten ze niet gaan aanpassen voor de Nederlandse markt. De e-steps die wel door de keuring komen wil niemand hebben. Aardig alternatief voor een scootmobiel dat dan weer wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *