Posted on

by

in

Minister van I&W neemt Legaalrijden position paper in ontvangst

Vanmiddag nam minister Cora van Nieuwenhuizen onze Legaalrijden position paper in ontvangst. Vanwege corona moest dat virtueel op afstand via een Teams video call.

Voor de aanbieding van de position paper kregen ook nog enkele LEV gebruikers het woord en konden ze hun vragen stellen aan de minister. Vanwege de tijd kon de minister daar niet allemaal op in gaan maar onze boodschap maar vooral die van de gebruikers is helder. De minister gaf aan dat ze bewondering heeft voor Legaalrijden en wat we namens de LEV gebruikers hebben neergezet. Ze gaf aan dat het niet onopgemerkt is gebleven in de Tweede Kamer maar ook op haar ministerie.

Lees meer over onze standpunten in de LegaalRijden Position Paper. Je kan hem via deze link lezen of downloaden (PDF alert).

Het volledige gesprek plus de aanbieding van de position paper kan je hieronder zien.

8 reacties op “Minister van I&W neemt Legaalrijden position paper in ontvangst”

 1. Alexander Schroder avatar
  Alexander Schroder

  Nou dat word gewoon wachten tot 2022 als we geluk hebben. Ondanks jullie inzet en verwoede pogingen om het sneller voor elkaar te krijgen.

 2. Nik avatar
  Nik

  Heel mooie actie deze meeting. de Samenvatting van minister Cora haar speech:”omdat het zo ingewikkeld is”.
  Ik had zo gehoopt op een 1 op 1 vraag en antwoord verhaal. Maar de minister heeft de laatste 13 min. mogen gebruiken voor een monoloog die iedereen al kende.
  Ik had ook zo gehoopt, dat de lev users de minister hard aanpakken, want te verliezen is er toch niets meer.
  Ik zit op dit moment in Oostenrijk, waar ik elke dag van grote rondjes steppen kan genieten. En mij vrij mag voelen voor iets heel normaals, waar ik straks in NL weer bang voor moet zijn.

 3. Mirjam avatar
  Mirjam

  Bijzonder dat jullie met de minister hebben gesproken. Goed ook om te horen dat de minister jullie bij het proces betrekt. Op zich ook nieuwswaardig moment omdat de minister aangeeft dat we misschien wel vanaf 2022 de weg op kunnen. Nou ja dan is er wetgeving. In december was dit nog 2024.

 4. Hendrik avatar
  Hendrik

  Vorige week voor het eerst op een longboard gestaan en dat was wel even wennen vooral remmen vergt veel oefening. Vandaag mijn backfire g2 binnen en dat voelt allemaal heel ‘smooth’ aan. Remmen gaat gecontroleerder en sneller dan een niet-electrisch longboard. Hopelijk gaan we het hier op korte termijn ook legaliseren. Een maximum snelheid lijkt mij heel redelijk en die hoeft ook niet absurd hoog te liggen. Wat mij betreft trekken ze het gelijk met de electrische fiets en pedelec.

  Qua ongelukken zouden ze het moeten vergelijken met de electrische fiets en pedelec. Ik denk dat je dan een goede vergelijking maakt en vooral de grote groep oudere mensen op een snelle electrische fiets zie ik de laatste jaren veel ongelukken veroorzaken.

 5. Peter avatar
  Peter

  Ik denk dat je bij LEVs zonder stuur aanzienlijk minder ongelukken zal zien dan met de elektrische fiets. Dat zie je namelijk nu ook al in het buitenland. Hier hebben we ook nog eens een betere infrastructuur voor LEVs.

 6. GJ avatar
  GJ

  Dan maar genieten van mijn x9 in buitenland als de grenzen weer opengaan. pappen en nathouden dat is Den Haag en kijken of ze weer met kenteken geld kunnen ontfutselen bij ons en met allerlei helm eisen en zo waar btw op zit. Nederland is een belasting slaven land !

  1. Peter avatar
   Peter

   Dat gaat ook niet lukken want ook daar ben je net als hier onverzekerd. Hoe dat komt? Omdat we hier nog niks hebben geregeld. Er is geen een verzekeraar in Nederland die schade die je veroorzaakt met je e-step dekt in het buitenland.

   1. Nikolaus avatar
    Nikolaus

    2de passport aanvragen of met belgische accent praten 😂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *