Posted on

by

in

Met je Segway ES2 op de Weg? Even Apeldoorn bellen

De politie neemt onze PLEV’s in beslag of geeft bekeuringen omdat ze niet verzekerd zijn. Dit blijkt helaas niet altijd te kloppen want als je op je e-step, elektrisch skateboard of Onewheel niet harder gaat dan 16 KM/U dan ben je bij sommige verzekeringsmaatschappijen wel verzekerd via je aansprakelijkheidsverzekering (AVP).

We hebben contact gehad met Centraal Beheer en die geeft aan dat je met een Segway ES2 e-step gewoon verzekerd bent als je niet harder gaat dan 16 KM/u. Centraal Beheer geeft aan dat ze er vanuit gaan dat een ambtenaar hiervan ook op de hoogte is.

Technisch gezien kunnen veel PLEV’s via gebruikers modes begrensd worden via een app. Op een Onewheel of een Boosted board kunnen deze modes al geselecteerd worden. Het gaat in dit geval om gebruiksvoorwerpen die niet harder dan 16 kilometer per uur gaan.

De meeste aansprakelijkheidsverzekeringen dekken schade tot € 1.000.000,- of € 2.500.000,- per schadegeval. Probleem opgelost zou je zeggen.

Van de Onewheel weten we vrijwel zeker dat het geen voertuig is want een voertuig heeft volgens de wegenverkeerswet meer dan 1 wiel. We zien ook dat inbeslaggenomen Onewheel’s en EUC’s zonder boete worden teruggegeven.

Kan je nu veilig met je PLEV en een AVP verzekering gaan rondrijden? We durven het niet met 100% zekerheid te zeggen of misschien moeten we zeggen we durven het nog niet te geloven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *