Posted on

by

in

Mensen met lichamelijke beperking willen ook een PLEV

We krijgen regelmatig berichten van mensen die een lichamelijke beperking hebben en ook een PLEV willen gebruiken. Mensen die bijvoorbeeld COPD hebben en die daarvoor een e-step of een Onewheel willen gebruiken om zich te kunnen verplaatsen. Maar er zijn ook heel veel mensen die niet kunnen fietsen en daarvoor in de plaats heel graag een PLEV zouden willen gebruiken.

Zo ook Carlijn, ze vroeg ons of we haar boodschap kunnen overdragen aan de overheid. Vanwege een tunnel syndroom aan haar voeten wil ze heel graag gebruik maken van een e-step. Een simpele oplossing die voor haar probleem betaalbaar is en zodat ze weer mobiel is. Vanwege het verbod op PLEV’s in Nederland moet ze zich noodgedwongen op een mega dure scootmobiel verplaatsen die de overheid ook nog eens voor haar moet (en gaat) financieren. Ze pleit er via ons voor dat de overheid ook kleinere en goedkopere oplossingen zoals een PLEV zou moeten toestaan.

Het is één van de vele berichten die we het afgelopen jaar voorbij zagen komen. Wat daarbij opvalt is dat er een generatie aankomt die niet meer in een scootmobiel gezien wil worden maar wel op een PLEV. We nemen het verhaal van Carlijn en alle berichten van mensen met een lichamelijke beperking die contact met ons hebben gezocht zeker mee in onze gesprekken met de overheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *