Posted on

by

in

Mediamarkt is grenzeloos met misleidende e-step verkooppraatjes

Bij de Mediamarkt verkopen ze al een tijdje e-steps. Dat je dat beter kan doen bij een gespecialiseerde LEV retailer bleek toen we zagen dat de Mediamarkt tegen hun klanten vertelde dat het gebruik van e-steps in Nederland wordt gedoogd en dat je beter je fietstocht of rit in het OV kan verruilen voor een tocht met een e-step.

Misleidend maar naar aanleiding van onze berichtgeving staat er inmiddels op de website van de Mediamarkt dat e-steps niet toegestaan zijn op de openbare weg. Om de verkoop te stuwen hebben ze daar weer een nieuw zinnetje aan toegevoegd:

Op vakantie naar het buitenland? Buiten Nederland gelden er andere regels, en dus is het mogelijk dat je hier wel vrij bent om er grenzeloos op los te steppen.

Je kan inderdaad grenzeloos rondrijden met een LEV in het buitenland maar als Nederlander ben je wereldwijd nog steeds onverzekerd. Ook op alle e-steps die de Mediamarkt verkoopt. Het zijn misleidende verkooppraatjes van de Mediamarkt. In bijvoorbeeld Frankrijk riskeer je een boete van € 3.750 voor onverzekerd rondrijden.

Verzekeraars zeggen dat ze niks kunnen omdat er in Nederland nog geen wetgeving is en het ministerie liet onlangs aan Legaalrijden dit weten:

Gebruikers van LEVs dienen zich op dit moment te verzekeren tegen aansprakelijkheid op basis van de Wet Aansprakelijkheid Motorvoertuigen (WAM). Dit is alleen mogelijk indien dit voertuig als bijzondere bromfiets is aangewezen en daarmee is toegelaten.

Let daar dus op als je buiten Nederland (op vakantie) gaat rondrijden op een LEV. Je bent vrijwel altijd onverzekerd als Nederlander… ook op huur of deelsteps. 

4 reacties op “Mediamarkt is grenzeloos met misleidende e-step verkooppraatjes”

 1. Jasper avatar
  Jasper

  Ze verkopen ook e-steps die 60 km/u kunnen. “handig voor in je tuin of oprit” De Mediamarkt is vooral heel goed in het schuiven van dozen.

  1. Paulus avatar
   Paulus

   Niet alleen Mediamarkt is goed in het dozenschuiven. Er is vrijwel geen handel in Nederland die iets anders doet. Uitzonderingen zijn o.a. de branches waar speciaal opgeleid personeel beschikbaar is voor echte service en onderhoud.
   Dan heb ik het dus niet over de industrie waar de producten worden gemaakt resp. geassembleerd. Daar kun je als kalnt meestal niet rechtstreeks bestellen.

 2. JS avatar
  JS

  Het is ook gewoon echt de grootste bullsh!t dat de Nederlandse overheid LEV’s blijft verbieden. En ons als nederlander niet kunnen verzekeren in het buitenland waar ze wel zijn toegelaten is helemaal ernstig, dat mag helemaal niet kunnen. In zowat de rest van de wereld kunnen ze bewijs halen dat het zelfreguleren en hoge boetes bij te hard rijden etc prima werkt. Hoe fuck!ng lang moet deze poppenkast nog duren, serieus…. 😂😂

 3. Hans avatar
  Hans

  Klopt helemaal. Niet verzekerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *