Posted on

by

in

McKinsey onderzoek: particuliere e-step veel populairder dan deelstep

Uit onderzoek van McKinsey onder mensen die een e-step gebruiken voor woon-werkverkeer 64% een voorkeur heeft voor particulier bezit. Als je daarbij de mensen bij optelt die een e-step voor recreatie of op een andere manier gebruiken kom je op 87% uit. Slechts 13% van de respondenten kiest nog voor deelsteps.

Respondenten die voorkeur hebben voor particulier bezit doen dit omdat ze hun e-step niet willen delen (33%) en flexibel kunnen zijn door je e-step in een bus of metro mee te kunnen nemen (32%).

22% van de respondenten besloot om privé een e-step te kopen nadat ze een deelstep hadden uitgeprobeerd. Aanbieders van deelsteps zijn inmiddels ook al begonnen met de verkoop van e-steps voor privé bezit.

Exploitanten van openbaar vervoer zullen de dienstverlening niet per se zien afnemen als e-steps populairder worden. Ze moeten wel e.e.a. aanpassen om aan deze nieuwe trend tegemoet te komen. Door bijvoorbeeld een speciale ruimte in bussen of treinen voor de opslag van privé e-steps kunnen ze zelfs hun klantenbestand vergroten en reizigers behouden volgens McKinsey.

4 reacties op “McKinsey onderzoek: particuliere e-step veel populairder dan deelstep”

 1. Eddie avatar
  Eddie

  Mooi, en nu maar hopen dat er veel esteps etc. onder de kerstboom staan.

 2. Orsine avatar
  Orsine

  Sluit helemaal aan op wat ik nagelopen jaar in Barcelona zag. Veel stepjes, allemaal particulier, als onderdeel van het dagelijkse leven en woon-werkverkeer. Hup mee de metro in en verder. Nergens chaos of onrust, of onbehouwen rijgedrag. Waarom lopen wij zo achter ….

  1. Nik avatar
   Nik

   Barcelona heeft minder last van het virus.
   Fietsvirus.

   1. Karel avatar
    Karel

    Corona het Fiets variant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *