Posted on

by

in

Mark Harbers wordt minister van Infrastructuur en Waterstaat

Rotterdammer Mark Harbers wordt minister van Infrastructuur en Waterstaat in kabinet Rutte IV.

Harbers was eerder staatssecretaris in het vorige kabinet Rutte en moest aftreden omdat hij de Tweede Kamer verkeerd had geïnformeerd over criminaliteit onder asielzoekers. Onder de noemer “overig” bleken ernstige misdrijven te zijn verdoezeld.

Zijn voorganger, Barbara Visser, demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat keert niet terug in het nieuwe kabinet maar we citeren nog wel graag even haar visie over mobiliteit:

Mobiliteit is de ruimte en de vrijheid voor elk individu om zich te verplaatsen. Ik wil er alles aan doen om iedereen van die vrijheid te laten genieten. Veiligheid is daarbij een absolute voorwaarde.

Het kan veilig, rondrijden op LEVs voor persoonlijke mobiliteit. We zijn benieuwd hoe lang we nog moeten wachten en of Harbers meer doortastender is dan zijn voorgangers. Het (onwettige) LEV-kader naar de prullenbak verwijzen en de wet en regelgeving van 18 Europese lidstaten in Nederland overnemen zou een heel goed begin van 2022 zijn.

9 reacties op “Mark Harbers wordt minister van Infrastructuur en Waterstaat”

 1. Tessa avatar
  Tessa

  “Ik wil er alles aan doen om iedereen van die vrijheid te laten genieten” zei de vorige minister. Uiteindelijk heeft ze niks gedaan, net als haar voorganger. Harbers gaat ook niks veranderen want de contouren van het LEV-kader staan al vast. De Tweede Kamerleden vinden het ook prima. Ik heb de hoop op de politiek opgegeven, ga ook nooit meer stemmen en volg het niet meer. Het is zinloos.

  1. Edwin avatar
   Edwin

   Als je niet gaat stemmen gaat je stem altijd naar de hoogste partij en dat wil je zeker niet.. Wat je beter kan doen is wel gaan maar het stemformulier blanco laten dan word je stem niet mee geteld namelijk 😉

  2. Timehammer avatar
   Timehammer

   Ik zou wel stemmen, hoe zinloos het ook lijkt, het blijft heel belangrijk. Als iedereen ‘A’ doet en jij bent het niet eens met ‘A’, juist dán is het het heel belangrijk om je stem te laten horen. Want juist dan doet het er toe.

 2. Geral avatar
  Geral

  Nou zeg. Wat klinkt dat hopeloos. Handdoek in de ring?
  Helpt ook niet echt. Daarnaast stem je voor veel meer. Wees trots op het feit dat je mag stemmen.

 3. Vee avatar
  Vee

  “One bastard goes in, another comes out.”

  Tuco.

 4. Otto avatar
  Otto

  Zelfde partij, zelfde kabinet…. er gaat helaas niks veranderen. Hoop dat Legaalrijden in het nieuwe jaar blijft strijden tegen het kansloze LEV-kader!

 5. Menno avatar
  Menno

  Hoe ziet de huidige vorm van het lev kader er eigenlijk uit, is daar een download / pdf van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *