Posted on

by

in

Maak Personal Mobility Devices legaal in steden

Het ITDP kan je vergelijken met de Fietsersbond maar dan wereldwijd. Kortom een gerenommeerde organisatie. Begonnen als een clubje fiets activisten en inmiddels uitgegroeid tot een organisatie die bezig is met de bestrijding van klimaatverandering door mee te denken met de transformatie van steden zodat er een betere kwaliteit van leven ontstaat.

Bijzonder is ook dat ze nieuwe vormen van mobiliteit promoten. In Nederland is dat helaas niet het geval en heeft de fiets het alleenrecht om op de weg te rijden. Onze Personal Mobility Devices zijn verbannen door de overheid en ook door de Fietsersbond. Voor jullie is er geen plaats meer op het fietspad hoorden we laatst van een fiets lobbyist.

Het ITDP is niet van de eigen fiets eerst methodiek maar adviseert wereldwijd overheden over het gebruik van nieuwe mobiliteit en denkt daar anders over. Over legalisatie zijn ze ook heel helder. Maak Personal Mobility Devices legaal in steden. Reguleer ze als fietsen en niet als brommers. Op die manier is er ook geen verzekering nodig om er op te rijden.

In Nederland gaat de overheid de komende jaren alles inrichten voor het gebruik van de fiets. Personal Mobility Devices zijn als first-last mile oplossingen in veel buitenlandse steden een succes. In sommige wereldsteden blijkt nu al dat 6% van de mensen die een (Personal) Mobility Device gebruikt geen auto meer wil. Dat zijn dezelfde mensen die nu hier in Nederland een boete riskeren van €409 omdat ze op een stepje naar hun werk rijden.

Personal Mobility Devices staan niet op de politieke agenda. In Nederland moet je van de overheid verplicht op de fiets, help ons via de petitie om dit op de kaart te zetten in politiek Den Haag.

Bekijk hier de visie van het ITDP in een prachtige illustratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *