Posted on

by

in

Luxemburg heeft Bird deelsteps gekregen via guerrilla marketing

360 deelsteps van Bird rijden sinds vorige week rond in Luxemburg. De komst van de deelstepjes waren een complete verassing voor iedereen want officieel was er helemaal niks geregeld. Doordat elektrische e-steps niet worden erkend als een vervoermiddel door de autoriteiten zijn er ook geen wettelijke beperkingen die verhinderen dat de Bird deelsteps worden gelanceerd.

Via een soort van guerrilla marketing zijn de deelsteps van Bird ineens van de ene op de andere dag op straat verschenen in Impertsberg en Kirchberg. De burgemeester van de stad Luxemburg was al tegen de introductie van deelsteps en is boos dat ze zonder enige vorm van autorisatie ineens rondrijden. De burgemeester zegt dat ze na 1 incident met een Bird deelstep ervoor gaat zorgen dat ze allemaal van de weg verdwijnen.

Er zijn in Luxemburg de afgelopen maanden gesprekken geweest met 7 verhuurders van deelsteps. Niemand heeft toestemming gekregen want de overheid van Luxemburg heeft voor haar burgers besloten dat ze niet geïnteresseerd zijn in deelstepjes omdat ze te gevaarlijk zijn en mogelijk voor overlast zorgen.

De de stad Luxemburg heeft wel een officieel persbericht verstuurd waarin staat dat de stadsautoriteiten niks te maken hebben met de deelsteps van Bird. In het bericht staat dat gebruikers zich aan de geldende snelwegcode moeten houden. In Nederland noemen we dat gedogen.

Het gat in de wet zal ook andere verhuurders van deelsteps naar Luxemburg brengen. Gemeentelijke autoriteiten zullen snel op zoek moeten naar passende regels om te kunnen handhaven.

Bron: Silicon Luxembourg en RTL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *