Posted on

by

in

LEVs dragen in Frankrijk bij aan een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot

De Europese Commissie hield vanmorgen een workshop over vooral de e-step. TRL, de Transport Research Foundation opende met een inleidende presentatie over LEVs die te koop zijn op de Europese markt. Naast sprekers uit Nederland, Frankrijk, Duitsland en Spanje mocht ook de deelstep coalitie het woord voeren. Volgens de Fransen is de overlast van deelsteps iets waar je je mee bezig zou moeten houden in plaats van het keuren van nieuwe LEVs die op de markt komen.

In Frankrijk alleen al rijden al 2,5 miljoen e-steps rond. Zeg maar e-steps die in Nederland nooit op de openbare weg zullen mogen rondrijden omdat ze niet door de RDW-keuring komen.  Ze vertegenwoordigen 51% van de verkoop van de totale verkoop van LEVS in Frankrijk . 49% van de Fransen gebruikte een auto of een motorfiets voor de ritten waarvoor ze nu een LEV gebruiken. LEVs dragen in Frankrijk bij aan een aanzienlijke vermindering van de totale CO2-reductie.

Tijdens de workshop was er ook een chat beschikbaar waar 156 online deelnemers suggesties konden delen. Wij vonden de chat op veel momenten interessanter dan de presentaties zelf. De Europese Commissie heeft toegezegd dat ze de input in de chat tot zich zal nemen en daarmee ook onze inbreng.

De powerpoint presentaties van de deelnemers zijn via deze link te downloaden.

7 reacties op “LEVs dragen in Frankrijk bij aan een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot”

 1. Jeanine avatar
  Jeanine

  De aanhangers van de Fietsersbond moeten weer op zoek naar een nieuwe aanname: “lev’s kannibaliseren het OV, lopen en fietsen” Nee lev’s halen mensen uit hun auto en reduceren de CO2 uitstoot! Wanneer gaat onze overheid dit eens een keer snappen?

 2. John avatar
  John

  Volgens de Franse cijfers hebben LEVs DUS 2,5 miljoen Fransen uit hun auto of van de motorfiets gehaald. 51% e-step en 49% andere LEVs die ze daar PMD’s noemen. Micromobility is a major asset for intermodality and CO2 reduction volgens de powerpoint van de Franse overheid.

 3. Hugo de Jonge avatar
  Hugo de Jonge

  Is er een log van die chat?

 4. Kuro avatar
  Kuro

  TItel klopt niet, vermindering van de CO2 uitstoot, niet een vermindering van de reductie. 🙂

  1. Peter avatar
   Peter

   Inderdaad, dat is wel heel raar. We hebben het aangepast. Dank!

   1. Herbert Blankesteijn avatar
    Herbert Blankesteijn

    Het staat nog wel in het artikel, die fout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *