Posted on

by

in

LEV demonstratie kan zelfs bij een lockdown veilig doorgaan

We krijgen veel vragen over de demonstratie van aanstaande zaterdag. Omdat blijkbaar veel mensen geen Facebook meer gebruiken zijn er ook veel aanmeldingen via onze Legaalrijden.nl website en Instagram binnen gekomen. We snappen dat de dreiging van een corona lockdown door het kabinet ook geen goede basis is om te gaan demonstreren. Ook daar krijgen we veel vragen over.

De demonstratie gaat door want volgens de Wet openbare manifestaties (Wom) heeft iedereen in Nederland het recht om te demonstreren. Er is alleen wel een vereiste en dat is dat iedereen 1,5 meter afstand van elkaar moet bewaren. Op de locatie waar wij de demonstratie gaan houden is dat geen probleem. Daarbij hebben we al eerder in Amsterdam en Den Haag demonstraties gehouden in corona tijd en die zijn allemaal prima verlopen. Neem voor de zekerheid wel een mondkapje mee.

De opkomst van onze eerste demonstratie in 2020 in Den Haag was tot nu toe het grootste met zo’n 200 tot 250 man. Door het noodweer haakten veel mensen op het laatste moment alsnog af. Er waren destijds 500 aanmeldingen. Afgelopen zomer in Amsterdam mochten we niet rijden op onze LEVs door het centrum van Amsterdam. Daardoor haakten ook veel mensen af en was de opkomst zo’n 75 man/vrouw.

De demonstratie van aanstaande zaterdag is cruciaal, als iedereen thuis blijft omdat er misschien wat natte sneeuw valt of dat de corona maatregelen van het kabinet je afschrikken dan is al het werk wat we de afgelopen jaren hebben gedaan voor niks geweest. Dit is het moment om als gebruiker van een e-step, Onewheel, ESK8 of EUC een statement te maken. Het is ook een signaal naar de Tweede Kamer die er volgende week donderdag een debat over gaat voeren. Als je thuis blijft zitten afwachten veranderd er sowieso niks. Het LEV-kader brengt niets nieuws, alles blijft zoals het nu is. Alle e-steps die je nu kan kopen zullen als het nieuwe LEV-kader inwerking treedt nog net zo illegaal zijn als nu. Daarbij zijn LEVs zonder stuur zoals de Onewheel uitgesloten van het LEV kader.

We mogen dit weekend rijdend demonstreren op het Malieveld. Alleen dat al is een unieke ervaring die je niet wil missen. Daarbij ontmoet je veel gelijkgestemden, media en ons. Meld je dus aan via dit bericht of op Facebook. Dit is het moment om een statement te maken naar de overheid. Alleen samen krijgen we het LEV-kader onder controle.

Mobiliteit is de ruimte en de vrijheid voor elk individu om zich te verplaatsen. Die vrijheid is er voor gebruikers van LEVs in Nederland niet. Nederland is het laatste land in Europa waar LEVs verbonden zijn en waar gebruikers onverzekerd rondrijden omdat de overheid geen beslissingen kan nemen.

15 reacties op “LEV demonstratie kan zelfs bij een lockdown veilig doorgaan”

 1. Bert avatar
  Bert

  De actie bereidheid onder LEV gebruikers is laag. Denk dat de meeste mensen zo weinig verwachting hebben van de overheid dat ze zelfs al niet meer willen demonstreren. Ze snappen alleen niet dat een kleine opkomst LEV gebruikers juist neerzet als een klein groepje gebruikers. Er rijden nu al 150.000 LEVs rond in Nederland, een opkomst van 150 mensen zou wel heel erg mager zijn.

 2. Vee avatar
  Vee

  Ik ken niet veel mensen in de directe omgeving met een LEV. Maar diegenen die ik via media heb benaderd zijn overwegend bezet zaterdag. Werk of andere verplichtingen.
  Het groen licht is veel te laat gekomen. Te kort om een agenda om te gooien.

  1. Tessa avatar
   Tessa

   Ik had ook afspraken maar heb ze allemaal afgezegd. Dit is het moment om te demonstreren, als je het over een maand doet heeft het geen zin meer. Gok ook dat dit de laatste demonstratie is. Hierna heeft het echt geen nut meer.

 3. Tim avatar
  Tim

  Daarom moeten we met de mensen die wel zouden komen naast rijden iets ludieks doen. Is mijn mening…

  1. Hector avatar
   Hector

   Goed idee! Wat ga je doen? Ter inspiratie voor anderen.

   1. Tim avatar
    Tim

    Ik kom naakt doch gebodypaint

  2. Vee avatar
   Vee

   Wat dacht je van open doodskisten (symbolisch dood voor LEV gebruik, geen dreiging richting politiek…dat schijnt n nare trend te zijn de laatste tijd) .
   4 dragers per kist met hun LEV’s erin. Fuck malieveld dan, lopen we door het centrum richting politiek hart.
   Als dat geen media-indruk maakt weet ik t ook niet meer.
   Alleen hoe kom je aan n X- aantal kisten??

   1. Tim avatar
    Tim

    Geen idee, maar wij laten ons niet kisten toch 😉

 4. Peter avatar
  Peter

  Er zijn via de Nederlandse onewheel groep 343 mensen uitgenodigd voor de demonstratie. 18 gaan en 7 maybe… 325 die legalisatie niet belangrijk vinden en alleen in hun achtertuin of op hun balkon rijden? Ik heb geen zicht op andere groepen maar het moment is nu mensen…

  1. Vee avatar
   Vee

   Ik snap dit ook echt niet. Zijn er dan zo weinig mensen die dit met ziel en zaligheid doen? Hoeveel aanmeldingen zijn er via andere kanalen? Misschien zijn we de moeite echt niet waard.

   1. Peter avatar
    Peter

    We zitten nu op zo’n 83 aanmeldingen en 43 mensen die misschien komen. Gaat de goede kant op…

 5. John 020 avatar
  John 020

  Ben er ook weer bij, goed dat jullie dit organiseren. Als we niks doen blijft alles zoals het is en moet ik nog steeds achterom kijken of er geen politie motor achter me rijd die mijn LEV in beslag gaat nemen. Terwijl op dat moment tientallen fietsers door rood rijden, geen voorrang verlenen (maar het nemen) want ja onkwetsbaar in het verkeer dus dan kan alles. En ikke op mijn steppie wordt behandeld alsof ik een bank beroofd heb. Dit moet stoppen!

 6. charlotte van den Broek avatar
  charlotte van den Broek

  Komen er ook weer Tweede Kamerleden naar de demonstratie? Zou goed zijn als ze zich een beetje verdiepen in de gebruikers van levs en hun voertuigen. De vorige keer in Den Haag was Cem van de SP er ook bij. Hij reed mee op een e-step door de hoosbuien. Dat soort Tweede Kamerleden bestaan volgens mij niet meer. Ik heb ze allemaal aangeschreven en 0 reactie gekregen. Kamerlid Kiki van D66 die over levs gaat maakt reclame voor kleding van de Zeeman op haar insta maar doet niks voor Levs? Kauthar Bouchallikht van GroenLinks nam onlangs een position paper van de deelstep coalitie in ontvangst. Leest ze legaalrijden of de internationale kranten niet? Meneer Geurts van het CDA dient een motie in waarin staat dat e-steps alleen op de weg mogen als dat veilig kan. Dat kon tien jaar geleden al bij persoonlijk gebruik. Het is heel simpel. Open de markt, vertrouw in zelfregulering, geef gebruikers de mogelijkheid om ze te verzekeren via een AVP. Schaf die idiote keuringen van het RDW af, er is geen een land die dat doet. Zo simpel het. Echt.

 7. Lelo avatar
  Lelo

  Nou maar hopen dat de regen van vandaag niet morgen valt…. Ben er zeker bij en had me al aangemeld, zin in!!!!

 8. Tycho avatar
  Tycho

  Ah bah! Regen en regen en meer regen. Fijn dagje voor 12 rondjes malieveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *