Posted on

by

in

,

Legaalrijden LEV demonstratie 10 juli in Amsterdam

Door de COVID-19-pandemie kon onze Legaalrijden demonstratie in Amsterdam vorig jaar helaas niet doorgaan. Nu de crisis bijna voorbij is is het dus hoog tijd om de geplande demonstratie plus route van vorig jaar weer op de agenda te zetten.

Vanmorgen hebben we onze demonstratie aangemeld bij de gemeente Amsterdam. Later meer maar we delen graag alvast de datum en het tijdstip van de demonstratie. Daarbij merken we ook graag op dat er altijd nog e.e.a kan veranderen dus hou onze website in de gaten voor de laatste updates over de demonstratie. 

Amsterdam – 10 juli 2021 – 12:00 uur 

 

Zaterdag 10 juli zullen wij een route van 12,6KM rijden door Amsterdam onder politiebegeleiding, voor legalisering van Licht Elektrische Voertuigen. Rij mee met je e-step, Onewheel, EUC of elektrisch skateboard om een signaal af te geven aan lokale en landelijke politiek.

𝗥𝗘𝗚𝗘𝗟𝗦:
• Gebruik je voertuig niet voor of na de demonstratie, je riskeert boetes.
• Houd ten alle tijden 1,5 meter afstand van elkaar.
• Een helm is verplicht voor alle deelnemers.
• Er rijden teamcaptains in gele hesjes en politie mee, luister naar hen.
• Baldadig, te snel of gevaarlijk rijgedrag wordt niet getolereerd.
• Een teamcaptain rijdt voorop en bepaald de snelheid en route.
• Je bent verantwoordelijk voor je eigen veiligheid.
• borden met uitingen toegestaan

𝗡𝗘𝗗𝗘𝗥𝗟𝗔𝗡𝗗 𝗟𝗢𝗢𝗣𝗧 𝗔𝗖𝗛𝗧𝗘𝗥!
Dankzij vooruitgangen in techniek zijn er nieuwe voertuigen ontstaan genaamd LEV’s, Licht Elektrische Voertuigen. Zoals de elektrische step, elektrisch skateboard, Onewheel en Monowheel. Deze elektrische voertuigen zijn geen kinderspeelgoed zoals een Hoverboard, maar gericht op de volwassen forens en bieden serieuze voordelen zoals zeer laag energieverbruik, geen uitstootgassen, lage aanschafkosten en snellere reistijden!

Nu rijden er veel (onverzekerd) rond en riskeren een boete van 410 euro. Legalisering laat al jaren lang op zich wachten en zou een regeltjes ramp kunnen worden met keuringen, kentekens en losse verzekeringen. In België is het – anders dan in Nederland – sinds oktober 2016 uitdrukkelijk toegestaan om met deze voertuigen op de openbare weg te rijden en ben je ongeacht het voertuig automatisch verzekerd.

Bekijk de beelden van onze vorige demonstratie:

3 reacties op “Legaalrijden LEV demonstratie 10 juli in Amsterdam”

 1. Ctin avatar
  Ctin

  Who want to come to drive the estep on Transfăgărășan road this summer , and we send the video to minister , to see how nice and safe is to drive the estep.

 2. Joost Leijtens avatar
  Joost Leijtens

  hoeveel km is de route? Want mijn steps accu is sterk achteruitgegaan in al die jaren dat ik hem heb.

  1. Hector avatar
   Hector

   12,6 kilometer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *