Posted on

by

in

Legaalrijden demonstratie Rotterdam is in mei nu nog een datum

In mei willen we weer een grote Legaalrijden demonstratie houden. Deze keer in Rotterdam. We moeten nog officieel toestemming vragen aan de burgemeester maar dan moet je wel 1 datum voorleggen. Voor die datum hebben we een poll gemaakt waar je op kan stemmen. 8 mei lijkt vooralsnog de meest favoriete datum maar je kan nog niet meer stemmen.  

Update: de meeste stemmen zijn gegaan naar 8 mei.

De vervolgvraag is natuurlijk of het wel slim is om tijdens deze corona pandemie te gaan demonstreren? De veelbesproken derde golf waar we nu naar toe gaan is volgens de deskundigen in mei al weer aan het dalen. We rijden buiten, houden 1,5 meter afstand. Dit hebben we vorig jaar ook gedaan bij onze vorige demonstratie in Den Haag waar zo’n 250 mensen aanwezig waren. We hebben toen achteraf ook geen meldingen ontvangen van mensen die besmet zijn geraakt met corona. Daarnaast was er ook geen enkel incident of hebben we achteraf klachten gehad van de politie of van gemeente Den Haag. 

Het recht om te demonstreren gaat ook in Corona tijd door. We vragen iedereen die deelneemt aan de demonstratie om een mondkapje mee te nemen en de instructies van de Legaalrijden team captains te respecteren. We volgen de adviezen en richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM.

Eén reactie op “Legaalrijden demonstratie Rotterdam is in mei nu nog een datum”

  1. Nik avatar
    Nik

    Goed dat er iets gebeurt!
    8 mei is wel meivakantie….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *