Posted on

by

in

Legaalrijden demonstratie in Den Haag voor legalisatie van eMobility in Nederland

De vorige Legaalrijden demonstratie in Amsterdam kon vanwege de corona uitbraak niet doorgaan. Nu de 1,5 meter-maatregel wel is ingeburgerd en wij als groep wel een continue doorstroming van mensen op een LEV kunnen garanderen durven we het wel aan om weer een demonstratie te organiseren.

De vorige demonstratie zou in Amsterdam worden gehouden maar er zijn in onze achterban, in sociale media groepen en WhatsApp ook wensen voor Den Haag als locatie. Wat we weten van de Facebook aanmeldingen voor de vorige demonstratie is dat de teller op 249 geïnteresseerde personen stond. Dat is ook wel een aantal wat een stad als Den Haag makkelijk aan kan en daarmee zorgen we ook niet dat het openbare leven in Den Haag plat komt te liggen. Dat is ook niet ons doel. We willen vooral laten zien dat Nederland heel erg achter loopt en dat we bestaan.

We willen ook geen Malieveld- demonstratie maar een group ride van 15 kilometer door Den Haag. Het idee is om de demonstratie op een zaterdag in augustus te houden. Als je suggesties hebt dan horen we dat graag.

10 reacties op “Legaalrijden demonstratie in Den Haag voor legalisatie van eMobility in Nederland”

 1. Jurjen avatar
  Jurjen

  Gekke vraag misschien. Ik zou graag mee willen rijden maar is het geen groot risico om te doen? Staat er niet zometeen een grote groep agenten ons dan op te wachten waarbij we allen onze LEV kwijt zijn met een boete?

  1. Arjan avatar
   Arjan

   Bij de gaplande demonstratie in Amsterdam was er politie-escorte geregeld en was er toestemming om te rijden tijdenz de demonstratie. Van en naar de demonstratie is eigen risico.

 2. Kevin avatar
  Kevin

  Politie heeft ook mij gerekruteerd om mee te rijden, deze hadden mijn plankje in beslag genomen bij mijn eerste overtreding. Tip voor degene die er recht op hebben is een pro deo advocaat, deze heeft er bij mij voor gezorgd dat ik mijn elektrische skateboard terug ga krijgen.

  Graag zie ik de inschrijfmogelijkheid om mee te rijden in Den Haag tegemoet op de site!

  1. Hector avatar
   Hector

   Goed dat je hem terug krijgt. In principe zou je bij een eerste staande houding alleen een waarschuwing moeten krijgen. Dat staat ook op de website van de overheid.

   We zijn benieuwd hoe je advocaat heeft geregeld dat je, je board terug krijgt. Als je dat kan delen dan kunnen we veel ellende voor anderen voorkomen.

   Inschrijven voor de demo gaat via Facebook. Als we een datum hebben maken we dat hier bekend.

  2. Patrick avatar
   Patrick

   Hopelijk komt je skateboard snel terug! Mijne is ook in beslag genomen in den haag paar maanden terug. Ik heb deze zonder tussenkomst van advocaat terug gekregen…
   Alleen nu wel een boete van 400 euro gekregen. Deze zou ik graag willen aanvechten.

   Heb jij voor mij toevallig de gegevens van jouw ondersteunende pro-deo advocaat?

   Bij voorbaat dank,

   Groet,
   Pat

 3. Roman avatar
  Roman

  Die 15 km…..dat trekt mn pint echt niet…..

  1. Rory avatar
   Rory

   mijn v1 ook niet.. heb wel een ev charger dus zouden we op de helft kunnen opladen als er paaltjes zijn.

  2. Peter avatar
   Peter

   Denk dat de route rond de 12 KM zal zijn. Dat is te doen met een Pint en we maken onderweg ook nog een stop bij een laadpaal of ergens waar we normaal kunnen opladen.

 4. Danny de Graaf avatar
  Danny de Graaf

  Volgens een levarancier van segway stepjes komt er een nieuw wetsvoorstel aan in augustus. Weten jullie hiervan en zo ja, weet je ook of skateboards daarin meegenomen worden? Ik rijd zelf een Evolve board en zie legalisering graag tegemoet!

 5. jurjen avatar
  jurjen

  heel maal met jullie eens belangrijk
  door tweede kamer snel iets doen anders
  legaal rijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *