MotorRAI.nl had vanmorgen een bericht over de legalisering van de e-step, de reactie op de beantwoording van Cora van Nieuwenhuizen op Tweede Kamervragen en over ons:
“Vooral lobbyinstantie legaalrijden.nl is woedend: “Er staat nog net niet in de antwoorden dat je beter kan gaan fietsen.”
Dat klinkt grappig maar dat is wel wat ze op het ministerie vinden. Er is geen enkele noodzaak om de komst van LEVs op het fietspad te versnellen. Gebruikers worden voor de vorm uitgenodigd om mee te praten maar hun input lezen we nergens terug. We zien vooral dat er via het ministerie stukken naar de Tweede Kamer worden gestuurd met desinformatie.
Als je ze daarop aanspreekt krijg je te horen dat er onderzoek is gedaan door externe bedrijven en dat, dat een gedegen onderzoek is. Als wij aantonen dat, dat onderzoek op zijn zachtst gezegd slecht is worden we genegeerd. Zelfs als je dat via een Tweede Kamerlid en Kamervragen doet blijft de minister volhouden dat het een prima onderzoek is.
Ondertussen weten wij wel beter maar de mensen die erover gaan hebben andere belangen. De minister verschuilt zich achter ongevallen die ze wil voorkomen en de RDW zegt dat LEVs gevaarlijk zijn.
Ondertussen lezen we bijvoorbeeld via onderzoeksmanager Birgitte Blatter dat de politie in Friesland vorig jaar 187 fietsongevallen registreerde maar uit de registraties in de ziekenhuizen blijkt dat het er 1502 waren.
Feit is dat fietsers zorgen voor een aanzienlijk deel van de verkeerslachtoffers in Nederland. Gemiddeld zijn er jaarlijks 200 dodelijke fietsongevallen. Met LEVs waarvan er nu ook al tienduizenden rondrijden is dat getal al jaren 0. Dat zijn feiten.
De minister en de RDW kunnen zich dus wel blijven verschuilen achter woorden als veilig, ongevallen en gevaarlijk maar dat is gebaseerd op aannames en onjuiste argumenten. Dat laatste snappen we want de gebruikers hadden natuurlijk al lang met de minister aan tafel moeten zitten en een brainstorm sessie kunnen houden hoe we LEVs veilig en verzekerd kunnen laten rondrijden. Dat is in een week te regelen. Dat zagen we eerder in het buitenland en dat kan hier ook prima.
Geef een reactie