Posted on

by

in

Kenteken op e-step steekt uit en zorgt voor vertraging inwerkingtreding van de registratie- en kentekenplicht

Er is zojuist een brief naar de Tweede Kamer gestuurd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over de inwerkingtreding van de registratie- en kentekenplicht voor bijzondere bromfietsen.

In de brief lezen we dat de inwerkingtreding van de registratie- en kentekenplicht voor bijzondere bromfietsen zoals de e-step per 1 juli 2024 niet gehaald zal worden. Dat heeft te maken met opmerkingen van stakeholders over de voorgestelde snorfietskentekenplaat. Zo is aangegeven dat deze plaat bij voertuigen als elektrische steps uitsteekt. Daarnaast is aangegeven dat het onderscheid tussen snorfietsen en bijzondere bromfietsen niet duidelijk is, omdat voor beide categorieën voertuigen dezelfde kentekenplaat wordt toegepast.

Op dit moment loopt er een inventarisatie bij kentekenplaatproducenten of de matrijzen een kleiner formaat kentekenplaat kunnen maken. Daarnaast moet er onderzocht worden of duplicaatcodes en echtheidskenmerken aan zijn te brengen. Hierdoor is de inwerkingtreding per 1 juli 2024 niet meer haalbaar en wordt de inwerkingtreding doorgeschoven naar 1 januari 2025.

Eén reactie op “Kenteken op e-step steekt uit en zorgt voor vertraging inwerkingtreding van de registratie- en kentekenplicht”

  1. Jonathan de Vreede avatar
    Jonathan de Vreede

    Op 1 januari 2025 kan je dan eindelijk een verzekering afsluiten voor een e-step maar de grote vraag is komt zo’n e-step ooit door de keuring? Het ministerie blijft ze ook bijzondere bromfietsen noemen. Lijkt alsof er niets gaat veranderen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *