Posted on

by

in

Kamervragen FvD over Persoonlijke Lichte Elektrische Voertuigen

Tweede Kamerlid Wybren van Haga van Forum voor Democratie (FvD) stelde vandaag de onderstaande schriftelijke vragen over PLEVs aan Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat.

 1. Deelt u de mening dat de elektrische step vanwege de lagere prijs, in vergelijking met een elektrische scooter/brommer een goed alternatief kan zijn? Zo nee, waarom niet?
 2. Kunt u uitleggen waarom u gebruik wilt maken van het Duitse model en niet het Belgische model dat in achttien EU-lidstaten succesvol is gebleken?
 3. Waarom kunnen Personal light Electric Vehicles (PLEV’s) volgens u niet gelijkgesteld worden aan de elektrische fiets?
 4. Waarom wordt er constant gesproken over de veiligheidsproblemen van PLEV’s terwijl de deelstep juist voor verreweg het grootste percentage ongelukken zorgt bij licht elektrische voertuigen?
 5. Hoe kan het dat Nederland zo ver achterloopt als het gaat om PLEV’s ten opzichte van de rest van de wereld?
 6. Deelt u de mening dat het toelaten van elektrische steps het openbaar vervoer stimuleert, doordat ze makkelijk mee te nemen zijn in tram, trein of bus en hiermee de laatste kilometers afgelegd kunnen worden? Zo nee, waarom niet?
 7. Hoe gaat u ervoor zorgen dat de PLEV’s zo snel mogelijk worden gelegaliseerd?
 8. Waarom is bij het samenstellen van de outline voor het toetsingskader gebruik gemaakt van het TNO-onderzoek, waar bronnen als Ali Express en Bol.com zijn gebruikt, waar verouderde veiligheidstesten in staan en waar fabrikanten in staan die failliet zijn of gestopt zijn met fabricage en verkoop van dat product? 

Met dank aan Robbert voor het mede mogelijk maken dat onze input ook in een aantal vragen verwerkt is. 

4 reacties op “Kamervragen FvD over Persoonlijke Lichte Elektrische Voertuigen”

 1. Nikolaus avatar
  Nikolaus

  👍👍👍

 2. TvD avatar
  TvD

  Alle infrastructuur licht al klaar, legaliseren maar!

 3. Harold avatar
  Harold

  Het is over en uit met Europa, Engeland eruit straks volgt Italie, Daarna Duitsland de rest gaat stikken. We glijden met zijn allen af. Hou je vast, daar gaan weeeee…..

 4. Paulus van Galen avatar
  Paulus van Galen

  Goede vragen van Wybren van Haga. Ben benieuwd naar de antwoorden en vooral wanneer die gegeven gaan worden. Mijn persoonlijke vragen aan het Ministerie van I&W zijn niet binnen de geldende termijn beantwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *