Posted on

by

in

In Malmö nemen ze per dag 100 tot 150 foutgeparkeerde deelsteps in beslag

In steeds meer steden in Europa zien we dat lokale overheden deelsteps verbannen. Onlangs nog in een Brussel maar ook in Malmö in Zweden waar het sinds 1 september verboden is om deelsteps op fietspaden of een voetpad te parkeren.

Ondanks de nieuwe regels worden er op sommige dagen 100 tot 150 foutgeparkeerde deelsteps per dag van de straat gehaald in Malmö en opgeslagen in een depot. De in beslag genomen deelsteps van Tier, Bolt, Voi en Lime kunnen door de verhuurders worden teruggekocht voor €45 per deelstep. Dat die bedragen behoorlijk kunnen oplopen bleek afgelopen vrijdagmorgen toen VOI 80 deelsteps kwam ophalen uit het depot. Dat kost al gauw €3674,00. Aan het eind van de dag stonden er al weer 30 VOI deelsteps in het depot. Lime en Bolt hebben nog geen deelsteps teruggekocht en Tier was niet op de hoogte van de nieuwe regelgeving in Malmö.

De in beslag genomen deelsteps staan op een groot parkeerterrein in de haven van Malmö. Als ze binnen een maand niet worden opgehaald dan worden ze vernietigd. Verkoop via een veiling is niet mogelijk vanwege de elektronische (GPS) beveiliging.

Nu we toch bij de deelsteps zijn waar wij overigens geen voorstander van zijn… In Engeland blijkt dat de stuurtjes van de VOI deelsteps (die daar als pilot te huur zijn) soms spontaan afbreken. Inmiddels gaat het al om meerdere incidenten.

6 reacties op “In Malmö nemen ze per dag 100 tot 150 foutgeparkeerde deelsteps in beslag”

 1. Tierry avatar
  Tierry

  Tegen de tijd dat e-steps legaal zijn in Nederland dan kan de Tweede Kamer meteen besluiten dat deelsteps teveel overlast geven. Ik woon in Brussel en de overlast van deelsteps is echt vreselijk. Vroeger maakten mensen zich druk om hondenpoep maar dat is ingehaald door de deelstep overlast.

  1. Peter avatar
   Peter

   Ik heb het onlangs ook gezien. Ik zag op de autovrije zondag in Brussel een man en een vrouw met kinderwagen lopen. Hun weg op het voetpad was versperd door deelsteps waarop de man een deelstep optilde tot boven zijn hoofd en luid schreeuwend op straat gooide. Later kwamen we hem bij een zebrapad tegen en richte hij zijn woede op ons. Een groep LEV gebruikers die keurig stilstonden voor het zebrapad. Deelsteps wekken helaas haat en een negatief beeld op. Om maar niet te spreken van alle ongevallen van mensen die op een deelstep geen helm dragen.

   1. Bernd avatar
    Bernd

    Ik snap wel waarom die VOI stuurtjes afbreken. Als mensen met die steps gaan gooien.

 2. Jolien avatar
  Jolien

  Ik ben deze zomer in Berlijn en in Parijs geweest en gebruikte daar ook deelsteps. Ik had er beter een kunnen kopen, dat is goedkoper. Heb ook gezien dat ze overal rondslingeren. Echt een zooitje.

 3. Tycho avatar
  Tycho

  80% van de ongelukken met lev’s is ook met deelsteps. Tsja als het aan nederland ligt zijn dat de eenige legale stepjes. Overlast en ongeluk dingen.

 4. T avatar
  T

  Wat een goed initiatief van de gemeente! Op deze manier wordt er druk gezet op de verhuur bedrijven om betere service te geven. Deelsteps zelf zijn het probleem niet voor overlast. Het zijn de gebruikers die er niet mee om kunnen gaan. Met duidelijke regels die ook gehandhaafd kunnen worden zou dit een nieuw tijdperk kunnen inleiden voor deelsteps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *