Posted on

by

in

In Engeland gaan ze COVID-19 verspreiden via deelsteps

In Engeland zijn ze ook bezig met de legalisering van LEV’s en dat ging begin dit jaar nog de goede kant op maar inmiddels zijn ze daar volledig de weg kwijt. Dit vernemen we vanuit de ESK8 comunity waar ze not amused zijn dat de overheid alleen leveranciers van deelsteps exclusief toegang gunt tot de openbare weg.

De overheid heeft besloten om een pilot met deelsteps te doen en owned (nog) niet te legaliseren. Midden in een de COVID-19 pandemie deelsteps legaliseren als een test is natuurlijk het meest domme wat je kan doen. Een kind kan begrijpen dat je COVID-19 deelt als je een deelstep gebruikt.

De maximale snelheid is 20 KM/u en de huur van een deelstep is voor veel mensen die hem voor woon-werkverkeer gebruiken op jaarbasis al gauw €4000. Geld wat niet in de Engelse economie komt maar vooral op Amerikaanse bankrekeningen. Ter vergelijking een OV kaart die 24/7 overal geldig is in bussen, trams en treinen kost op jaarbasis €2600 in Engeland.

Opvallend is ook dat ze in Engeland een rijbewijs willen verplichten voor het gebruik van een e-step. Net zoals hier is dat op een e-bike in Engeland niet verplicht. Bij misbruik kunnen agenten je dan strafpunten geven op je (auto) rijbewijs.

Er is geen helmplicht en gedurende de corona pandemie is er niemand die de deelsteps schoon maakt na gebruik. 

Voordeel is wel dat Engeland door het Brexit uittredingsakkoord niet meer tot de EU behoort waardoor we in Nederland ons beter kunnen meten aan tenminste 18 EU-lidstaten waar LEV’s al wel zijn toegestaan op de openbare weg en niet alleen deelsteps.

Foto: Tom Edwards BBC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *