Posted on

by

in

Huursteps zorgen voor verbod van e-voertuigen op boulevard in San Diego

San Diego heeft de verhuur van elektrische e-steps en alle elektrische gemotoriseerde apparaten zoals de Onewheel, elektrisch skateboards, eenwielers en elektrische e-steps verboden op alle strandpromenades in de stad. Onewheel eigenaar Jimmy Chang is boos op verhuurders van e-steps in San Diego en waarschuwt dat dit een voorbode is van wat je gaat zien in andere steden in de Verenigde Staten.

Volgens Chang komt het door de komst van de e-steps. Ze zorgen voor vervuiling op straat, slingeren overal rond en er gebeuren veel ongelukken met huursteps. Bij persoonlijk gebruik is het aantal ongevallen (net als in Nederland) in San Diego nihil.

Het gebrek aan verantwoording leidt blijkbaar tot onverantwoord gedrag van mensen die een huurstep huren. Ze verpesten het voor mensen die geen problemen veroorzaken, goede bescherming dragen, niet dronken rondrijden en hun e-voertuig niet op de stoep laten slingeren. Lokale wetgevers zoals in San Diego kiezen voor het gemak voor een verbod voor alle bestuurders van elektrische voertuigen. Pure luiheid omdat ze dan niet hoeven handhaven terwijl iedereen inmiddels wel weet waar de oorzaak ligt. Slechte zaak en een voorbeeld van een stad die zich niet verdiept in de oorzaak. 

https://www.instagram.com/tv/B9QODLqJYQI/?utm_source=ig_web_copy_link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *