Posted on

by

in

Hoog tijd voor een rondetafelgesprek over LEVs in de Tweede Kamer…

Om een goed besluit te nemen, is het voor Tweede Kamerleden belangrijk dat ze over de juiste informatie beschikken. Wij merken dat de Tweede Kamerleden voldoende informatie van het ministerie van I&W krijgen maar de rapporten en verslagen geven een eenzijdig beeld want de gebruikers en deskundigen in het veld worden nauwelijks gehoord.

Daarom zou het volgens ons goed zijn om een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer te plannen over de legalisatie van Lichte Elektrische Voertuigen zoals de e-step. We hebben dit in 2020 ook al voorgesteld bij de commissie van I&W maar toen kwam er corona en was het niet meer mogelijk. Nu de corona pandemie voorbij lijkt te zijn is dit ook het juiste moment om iets meer de diepte in te gaan en misverstanden weg te nemen.

Een rondetafelgesprek kan worden georganiseerd op voordracht van een tweede Kamerlid en we hebben zojuist alle Kamerleden die betrokken zijn bij het LEV-kader een voorstel daarvoor gestuurd inclusief onze kritiek op de concept Wegenverkeerswet 1994.

7 reacties op “Hoog tijd voor een rondetafelgesprek over LEVs in de Tweede Kamer…”

 1. Luuk avatar
  Luuk

  Hear, hear!

  Dat zou erg behulpzaam zijn!!

 2. Tessa avatar
  Tessa

  Heel benieuwd welk Tweede Kamerlid dit gaat oppakken. Of hebben jullie al iemand?

  1. Hector avatar
   Hector

   We heben vandaag een uitnodiging van de VVD ontvangen om dit te bespreken.

 3. Rb1 avatar
  Rb1

  ergens verwacht ik niet dat een zogenaamde groene partij (groen links/d66) dit als eerste oppakt 😅. misschien denk of iets onverwachts. anyway goed bezig!

 4. Nigtly build avatar
  Nigtly build

  Heel goed idee om inzichtelijk te maken hoe het nu precies zit. Ik heb een aantal debatten over het LEV-kader gevolgd en er zit inderdaad veel ruis op de lijn. Het zou heel goed zijn als ze met gebruikers en deskundigen in gesprek gaan. Het model wat er nu ligt gaat ook nooit werken. Ik vraag me af of de kamerleden dat wel doorhebben. Ik gok van niet. Dus goed initiatief dit weer!!

 5. Paulus avatar
  Paulus

  Eindelijk dan toch …? Ik hoop van harte dat jullie de misverstanden kunnen wegnemen, al heb ik daar mijn twijfels over. LEV’s is voor Kamerleden “klein bier”. Te weinig van invloed op het stemgedrag. Bedenk dus goed welke argumenten gebruikt kunnen worden.
  Mijn stelling zou zijn:
  – LEV’s leveren maximale veiligheid; onderbouwd met cijfers
  – optimale bijdrage aan multimodaliteit van het verkeer; vooral in de stedelijke omgeving
  – relatief lage investering voor de deelnemers = bezitters van een LEV …
  – … dus goed voor de positie van de middenstand = de tweewielerbranche

 6. William Young avatar
  William Young

  Goed bezig ‘legaalrijden.nl’, mijn complimenten! Ga zo door!
  (Terzijde: wat is dat ‘on’ in de datum vermelding? Dat moeten jullie gewoon weglaten!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *