Posted on

by

in

Het gebruik van nieuwe vormen van vervoer vraagt ook bescherming

Het meest belangrijke is een helm. Het is niet leuk om te lezen maar een helm kan het risico op ernstig hersenletsel of zelfs overlijden voorkomen. Er zijn inmiddels al genoeg mensen die aangetoond hebben dat het gebruik van een e-skate of een huurstep zonder helm niet verstandig is.

In België en Nederland is er onder de ESK8 community afgesproken dat we altijd een helm dragen. Nu maar ook na legalisatie. We vinden het gewoon onverantwoord als mensen zonder een helm rijden. Als iemand zonder helm in Nederland ernstig hoofdletsel oploopt heeft dit ook negatieve impact op de hele ESK8 community. Sommige leveranciers zoals Fatdaddy geven bij aankoop van een e-skate een helm cadeau. Let er wel op dat een standaard skate of fietshelm meestal bescherming bied tot snelheden van zo’n 25 km/u. Ga je harder dan kunnen we je een full face helm aanraden.

Naast een helm kunnen we ook handschoenen aanraden omdat je handen bij een val instinctief als eerste de val proberen te breken. Flatland 3D heeft samen met Knox speciale handschoenen ontworpen voor gebruikers van een e-skate. Onder de handschoenen zitten special glijders van kunststof die ervoor zorgen dat je handen doorglijden bij impact en niet in één keer stilstaan op het asfalt. Hiermee voorkom je een scaphoid fractuur of in gewoon Nederlands een nare breuk.

Als je begint of geen enkel risico wil lopen dan kunnen we je ook nog knie- en elleboogbeschermers aanraden. Let daarbij wel op dat het vlak wat bij impact het eerste het asfalt raakt niet van stof is want dat verhoogt juist de kans op een fractuur. Hard kunststof zodat je nog wat door kan glijden is beter.

Op de foto Boosted ambassadeur Sarah Giroux

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *