Posted on

by

in

Heineken promoot gebruik van illegale e-step in Nederland

Op de Meta Platforms van Zuckerberg zoals Instagram komen we sinds deze week merkwaardige reclame tegen van Heineken. We zien een meneer (Daniel Ricciardo van McLaren) op een e-step rijden met de teksten dat je op je e-step beter een 0.0 biertje van Heineken kan drinken “Step je hebt al gehoord? Als je gaat rijden, niet drinken” en “alleen met 0.0 krijg je groen licht om te steppen”. Was het maar waar.

We hebben even uitgezocht of de campagne niet voor andere landen bestemd was maar hij is specifiek getarged op Nederland. Het reclamebureau van Heineken is blijkbaar niet op de hoogte dat e-steps nog steeds niet zijn toegestaan in Nederland. Blijkbaar zijn e-steps in het Nederlandse straatbeeld al zo ingeburgerd dat Heineken ze voor promotie van hun alcoholvrije biertjes gebruikt.

Helaas zijn e-steps hier nog steeds illegaal en dus ook als je met een Heineken 0.0 biertje op gaat rondrijden.

Heineken is niet de enige die zich heeft vergist in de legaliteit van de e-step in Nederland. Vorig jaar zagen we een e-step in een commercial van de Rijksoverheid voorbij komen. Nadat wij dat opmerkten is die commercial meteen van de buis gehaald.

10 reacties op “Heineken promoot gebruik van illegale e-step in Nederland”

 1. R. Den Haan avatar
  R. Den Haan

  Mooi dat Heineken dit doet. De e-step is al lang ingeburgerd in Nederland alleen nog niet bij de overheid en verzekeraars. Misschien kan het reklame bureau van Heineken nog een kleine disclaimer bij de advertenties plaatsen:

  De meeste e-steps zijn niet legaal in Nederland. Voor meer informatie zie Legaalrijden.nl

  Steunen ze ook nog eens een goed doel.

 2. Udo avatar
  Udo

  Daniel Ricciardo Met een helm op, op een levensgevaarlijke e-step die alleen in Nederland niet is toegestaan op de openbare weg. Hoeveel kratten 0.0 moeten we nog drinken voordat we legaal de weg op mogen?

  1. Rb1 avatar
   Rb1

   is het een aanrader de 0.0?

   1. Bart avatar
    Bart

    0.0 is Buckler maar dat is iedereen inmiddels vergeten. Net zoals iedereen denkt dat e-steps al legaal zijn in NL.

 3. JS avatar
  JS

  Hahaha, echt te triest voor woorden dit hele gedoe rondom het LEV gebruik in NL…. 😂😂 Wanneer wordt de NL overheid is aangepakt door de EU op dit gebied?! Of bedenken ze zelf is hoe achterlijk ze bezig zijn. Ongelofelijk dit…

 4. Kuro avatar
  Kuro

  Mooi juist zo, we moeten dit zo veel mogelijk normaliseren tot de overheid gedwongen wordt om te gedogen. Een overheid moet de belangen van het volk dienen, niet van een falende fietsenfabrikant.

 5. René avatar
  René

  Fake it untill you make it of eenbvariant hierop. Op onderbewust nivo gaan mensen mss denken dat het idd legaal is. Des te gekker dan, dat het verboden is. Enige nadeel: 0.0 drinkers zijn daar niet dom genoeg voor.

 6. Tycho avatar
  Tycho

  Stepje zie je bijna elke dag nu. Voor als nog de mensen die mij dagelijks zien rijden kijken niet raar meer op. Maarja ik kom nog veel mensen tegen die stom verbaasd op hun gezicht hebven staan. Ook breng ik vele een glimlach. De politie is gelukkig nog niet achter me aan gekomen maar oef crimimeel die onverzekerd rond rijd op een niet goed gekeurd voertuig. Omdat overheid en verzekeraars op een gat blijven zitten. Maar het wel feit dat het mileu gebaat is bij lev inplaats van een auto, moe kijken hoe grote accu in mijne zit die niet verder komt dan mijn euc.

  1. Kuro avatar
   Kuro

   De overheid en verzekeraars zijn zeker niet de enige partij, de politie kan er ook voor kiezen om te gedogen. Uiteindelijk is de politie in dienst om het volk te dienen en de orde te bewaren, niet als soort afpersingsorgaan en knokploeg voor de overheid waar het helaas af en toe wel op lijkt.

 7. Glenn avatar
  Glenn

  Ik stem voor dat meer bedrijven dit doen, eigenlijk.
  Laat het zo normaal worden in het Nederlandse straatbeeld, en daarmee ook veilig, dat de overheid gewoon geen keuze meer heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *