Posted on

by

in

Haags gemeenteraadslid stelt vragen over PLEV’s

Afgezien van de huidige politieke crisis in het Haagse stadsbestuur is er ook nog iets positiefs te melden. Gemeenteraadslid Tahsin Çetinkaya van Islam Democraten heeft onlangs schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur over de onduidelijkheid rond het gebruik van e-steps in Den Haag.

Çetinkaya denkt niet alleen dat e-steps vanwege de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid veel kunnen betekenen voor de Hofstad maar wil laten onderzoeken of legalisering van e-steps of soortgelijke vervoersmiddelen in Den Haag mogelijk is. Een pilot met e-steps en soortgelijke vervoersmiddelen staat ook op zijn wensenlijst.

Daarnaast wil Çetinkaya ook graag weten waarom de wet op dit moment achter loopt op de innovatie en hij heeft signalen opgepikt over mogelijke legalisering van elektrische steps.

Den Haag is niet de eerste gemeente in Nederland die graag de e-step in het huidige stadsbeeld ziet. Eerder waren er plannen in Rotterdam en Breda. Deze zijn op hold gezet door de strenge wetgeving. Sommige fabrikanten van deelsteps hebben Nederland al opgegeven en investeren liever in de rest van Europa waar het wel is toegestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *