Posted on

by

in

Grote zorgen om ouderen op fietspad “jongeren durven fietspad niet meer op”

Rare kop bij ons artikel? Vandaag zagen we in de Telegraaf de volgende kop:

grote zorgen om opmars snelle fatbikes: “ouderen durven fietspad niet meer op”

Volgens de directeur van de Fietsersbond durven ouderen boven de 60 jaar het fietspad niet meer op. Hapklare clickbait voor de Telegraaf die aangeleverd is door de Fietsersbond. De bond die overal tegen is, behalve de fiets.

In juni diende het Tweede Kamerlid Geurts van het CDA een motie in waarin hij de regering opriep om maatregelen te nemen tegen het opvoeren van e-bikes. Daarna gebeurde er iets vreemds. De Fietsersbond en de Telegraaf hebben een eenzijdig beeld gecreëerd dat het hier vooral om fatbikes (e-bikes met dikke banden) gaat. Dat ook de Stella en Gazelle e-bikes massaal worden opgevoerd verzwijgt de bond. Waarom? Gazelle is sponsor van de Fietsersbond. Dat de Telegraaf dat ook verzwijgt  is ook logisch want de meeste lezers zijn inmiddels 60+.

We lezen in de krant ook dat het aantal e-bike slachtoffers met ernstig letsel in 4 jaar tijd is gestegen van 4 naar 22%. Vreemd is dat natuurlijk niet want 4 jaar geleden werden er nog nauwelijks e-bikes verkocht. Daarbij is het ook suggestief want niemand weet of die ongevallen te wijten zijn aan fatbike gebruik. Het is een aanname van de krant met nieuws wat in april van dit jaar ook al bekend was. Daaruit bleek toen dat het gevaar op de weg vooral 55+ ouderen zijn die ten opzichte van jongeren (19%) aanzienlijk vaker verongelukken (44%).

De Telegraaf en de Fietsersbond kunnen zich beter druk maken over hun eigen achterban want feitelijk gezien zit daar het echte gevaar op de weg met opgevoerde Gazelle e-bikes met een turbo knopje.

12 reacties op “Grote zorgen om ouderen op fietspad “jongeren durven fietspad niet meer op””

 1. Frits avatar
  Frits

  Dat geen enkele andere krant of medium hierover schrijft zegt eigenlijk al genoeg. Wel goed dat jullie laten zien dat het een hetze is tegen de fatbike. Volgens mij ook vooral een grachtengordel probleem.

 2. Lisette avatar
  Lisette

  Moet je het woord fatbike in het Telegraaf stuk eens vervangen voor wielrenner. Omdat de Fietsersbond ook tegen LEVs is snap ik wel dat julloe hierover schrijven maar ik zou die Fietsersbond niet zo’n groot podium geven. Het zijn vooral klagende ouderen met fietsen met fietstassen. Ik las bij jullie ook dat er in Parijs meer e-steps verkocht worden dan e-bikes dus dan snap je ook wel waarom jullie ook op het hakblok van de Fietsersbond liggen.

  1. Frits avatar
   Frits

   Op het hakblok van Gazelle bedoel je.

 3. Nico avatar
  Nico

  Alsof al die opgevoerde van Moofs niet knetterhard gaan. Het is toch absurd dat zo’n krant dat verzwijgt?

 4. Televaag avatar
  Televaag

  Van Moof gaat gemiddeld 40 km/u en dat is harder dan de meeste fatbikes die rond de 35 km/u kunnen. Alleen Super73 kan 50 km/u. Maar ik zie echt nooit iemand die zo hard gaat. Vrijwel alle e-bikes rijden allemaal rond de 30 km/u. Je mag trouwens maximaal 27 km/u met een e-bike rijden. Er zit een marge in van 2 km boven de 25 km/u. Dat de Fietsersbond alleen fatbikes eruit pikt is krankzinnig. Maar wie is daar ook lid van? Is toch niet meer van deze tijd. Ze kunnen zich beter bezig houden met de agressie van fietsers op het fietspad. Is een veel erger probleem van deze tijd.

  1. Hendrik avatar
   Hendrik

   Je zal vanmoof’s steeds vaker niet sneller dan 32 zien gaan. De nieuwste firmware is hier hard op gelimiteerd en uiteindelijk krijgt iedereen die geforceerd binnen. (Wordt standaard ook geïnstalleerd bij onderhoud)

 5. Jeroen avatar
  Jeroen

  Je hoort die Fatbikes niet aankomen vanwege de elektrische aandrijving zegt die mevrouw van de Fietsersbond in de Telegraaf. Die heeft dus nog nooit een fatbike van dichtbij gezien. Je hoort ze juist beter aankomen door de dikkere banden waar vaak nog eens noppen op zitten. Wat een dom mens.

  1. Bert avatar
   Bert

   Ouderen hoor je ook niet aankomen op die stille ebikes. Je zou maar aangereden worden als je gwn langs de weg loopt.

   1. Tim avatar
    Tim

    Jawel, die hoor je wel aankomen Bert. Hun klapperende gebit verraadt hen.

 6. Rb1 avatar
  Rb1

  dus de enige hoop is een groot chinees stepjesbedrijf die onze totaal niet corrupte overheid wat smeergeld aanbied?

 7. Bejaarde avatar
  Bejaarde

  De kop over ouderen of jongeren en fatbikes slaat nergens op.
  Het echte gevaar komt van mannen verkleed als wielrenner die met z’n drieën of meer elke verkeersregel ontkennen en doen of de weg van hen is. Ook e-bakfietsen gevuld met kinderen en een ouder aan het stuur, met veel massa (200 kg) die met 35 km/u door het verkeer scheuren, willen wel eens een narrow escape ervaring hebben.
  Geef mij maar een 🛴.

 8. Lex avatar
  Lex

  Fatbikes worden geadverteerd als legaal. Dat zijn ze niet, tenzij ze verzekerd zijn met plaatje, wat ik zelden zie. Zou de politie ze gedogen of hebben ze dat domweg niet in de gaten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *