Posted on

by

in

Goedkoop is bij PLEV’s ook duurkoop

Dat we met de petitie liever geen goedkope Licht Elektrische Voertuigen ondersteunen heeft te maken met de componenten die erin verwerkt zitten.

Net zoals de zelfontbrandende Hoverboards van €200 kan je ook via AlieExpress skateboards, eenwielers en e-steps bestellen voor een paar honderd euro. Nadeel is dat ze ergens op moeten bezuinigen om ze zo goedkoop te maken en dat bleek gisteren ook weer in België.

Tijdens een feestje op een tennisclub ontplofte daar een e-step die aan het opladen was. De batterij van de FLJ scooter ontplofte waarna er een enorme steekvlam ontstond met de bijbehorende (zeer giftige) rookontwikkeling.

De ravage na de explosie was groot maar gelukkig was er alleen materiële schade. De brandende e-step is in een ijstoog vol water onderdompeld om het vuur te blussen.

Als je een e-step krijgt bij aankoop van een bankstel van €500 moet je, je ook afvragen wat je in huis haalt. Goedkoop is duurkoop. Koop een merkstep bij een betrouwbare dealer om dit te voorkomen. Een accu van elektrisch Boosted skateboard kost al gauw €400 dus een step van een onbekend merk rond dat bedrag kan niet veel zijn.

Bron: VRT

3 reacties op “Goedkoop is bij PLEV’s ook duurkoop”

 1. Renze avatar
  Renze

  Er is ook goedkoop maar goed: de Xiaomi Mi365 estep werkt prima en is ook elektrisch prima in orde.

 2. Fred avatar
  Fred

  Volgens mij bedoelen ze vooral de dingen zonder merknaam. Dus geen Xiaomi of Segway maar goedkope troep uit China.

  1. Peter avatar
   Peter

   Ja dat klopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *