Posted on

by

in

Goedgekeurde e-steps met een zadel, of toch niet….

We krijgen nog steeds regelmatig tips dat er in Nederland al e-steps zijn die goedgekeurd zijn voor gebruik op de openbare weg. Dat lijkt misschien wel zo maar deze e-steps zijn voorzien van een zadel en zijn volgens ons geen e-step. Wij zien ze vooral als een leuk alternatief voor een scootmobiel voor de wat hippere minder validen.

De RDW heeft ze vaak goedgekeurd met een zadel, knipperlichten en achteruitkijkspiegel maar na die keuring blijkt dat bij veel van die e-steps het zadel ineens is verdwenen of ingeklapt. De truc is dus blijkbaar om de RDW (of via een Europese typegoedkeuring) bij keuring te foppen en na keuring het zadel in te klappen of te verwijderen.

Deze e-steps zijn MET zadel goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg. Maar inmiddels zien we dat die zadels alleen maar ingeklapt zijn en dat ze op sommige modellen helemaal zijn verdwenen. Ze worden aangeprezen als e-step maar de e-step die wij kennen heeft geen zadel.

We zagen op Tweakers ook een interessant draadje of je met zo’n “e-step” met ingeklapt zadel wel verzekerd bent…. Goede vraag en de verwijzing naar artikel 5 in de wet is ook heel scherp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *