Posted on

by

in

Gemeente ten zuiden van Brussel-centrum gaat deelsteps verbannen

Ukkel is de grootste gemeente in het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest en ligt ten zuiden van Brussel-centrum. In de gemeente zijn ze de overlast van deelsteps helemaal zat. Het gaat dan vooral om de manier waarop gebruikers van deelsteps hun vervoermiddel achterlaten. Overal in de openbare ruimte worden worden deelsteps achtergelaten en de gemeente is de overlast nu zat.

De Brusselse gemeente heeft deze week per brief bij de exploitanten van deelsteps geëist dat de deelsteps binnen 10 dagen uit het straatbeeld verdwenen moeten zijn. Ze moeten er ook voor zorgen dat de deelstepjes niet meer binnen de gemeentegrenzen worden geparkeerd. De nieuwe regels gelden niet voor particuliere e-steps en door de gemeente rijden op een e-step is nog steeds toegestaan.

In België rijden sinds 2018 deelsteps en andere LEVs. Sinds juli van dit jaar is het gebruik van e-steps onder de 16-jaar verboden. Met twee gebruikers tegelijk rijden op een e-step is ook verboden en het rijden op de stoep mag ook niet meer. Op verzoek van de overheid is ook de snelheid van deelsteps verlaagd naar 20 km/u en 8 km/u in voetgangersgebieden.

3 reacties op “Gemeente ten zuiden van Brussel-centrum gaat deelsteps verbannen”

 1. Isa avatar
  Isa

  Enig voordeel van dat de legalisatie van e-steps zo lang duurt in Nederland is dat de overheid nu heeft kunnen zien dat je niet aan deelsteps moet beginnen. Overlast, ongevallen, geld van de huur van deelsteps verdwijnt naar het buitenland, operators zijn tegen helmplicht en er zijn aantoonbaar veel meer ongevallen met deelsteps ten opzichte van persoonlijk gebruik.

  1. Menno avatar
   Menno

   We hebben al genoeg overlast in Breda van de deel scooters, laat staan ook nog stepjes er bij. Wat mij betreft mogen ze die hier ook wel verbieden … worden soms op midden van het fietspad gezet of in een parkeervak ofzo … en worden ook vaak zat teruggevonden in de sloot ofzo.

   Prive gebruik van elektrische stepjes mogen ze daarintegen wel eens legaliseren. Gaat een hoop mensen schelen aan het OV … dat ook steeds duurder wordt.

   1. Rb1 avatar
    Rb1

    joe vil own nottingk and bie happie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *