Posted on

by

in

Franse magneetvissers halen deelsteps uit de Seine

Sinds hun introductie in juni 2018 zijn deelstepjes onder de inwoners van Parijs niet erg populair. Als ze in de weg staan gooien sommige Parijzenaars ze gewoon in de Seine. Niet alleen deelstepjes maar ook deelfietsen, scooters en complete wegafzettingen verdwijnen onder water.

Dott attendeerde ons deze week op een mooie startup in Parijs met de naam Guppy. Ontstaan uit een groep vrienden die via magneetvissen rommel uit de Seine haalde maar inmiddels ervoor zorgen dat verhuurders hun verdwenen deelsteps weer terugkrijgen en netjes kunnen recyclen.

In mei sponsorde negen verhuurders van deelsteps een evenement waarbij er binnen 3 uur 58 deelstepjes, 15 fietsen, 10 dranghekken en twee scooters zijn opgevist. Op dit moment vist startup Guppy vooral als er vrijwilligers beschikbaar zijn. De vier vrienden die Guppy hebben opgericht doen het part-time naast hun werk. Ze denken dat er op den duur via crowdfunding wel meer te bereiken is voor hun magneetvis startup met een investering van een paar touwen, krachtige magneten en een handjevol t-shirts.

Bron: Business Insider

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *