Posted on

by

in

Franse deelstep leverancier Dott test prototype van oplaashelm

Bumpair introduceerde vorige jaar een opblaasbare helm die geïntegreerd kan worden in het stuur van deelsteps. De helm blaast zich vanzelf op als je een deelstep met een Bumpair helm huurt. Je kan er ook voor kiezen om een deelstep zonder helm te huren. De Franse deelstep verhuurder Dott is momenteel een prototype van de helm aan testen.

De helm blaast zich op tot een spanning van 1.8bar, <250m/s² en volgens de CE EN1078 norm zou dat genoeg moeten zijn om je hoofd bij impact te beschermen. Na gebruik stop je de helm terug in het stuur voor de volgende gebruiker. Als je smetvrees hebt worden er ook haarnetjes bijgeleverd die je na gebruik moet weggooien.

Het is een oplossing om je hoofd te beschermen bij het huren van een deelstep. Uit onderzoek bleek eerder dat er bij ongevallen met deelsteps regelmatig hoofdletsel voorkomt. Dat die ongevallen vaak ontstaan door misbruik van deelsteps of tijdens dronkenschap staat er helaas nooit bij.

Wij raden altijd een helm aan, niet vanwege zozeer vanwege de snelheid maar omdat je hoofd bij een val vaak de grond raakt. Dit komt omdat je handen of armen een val vaak niet genoeg kunnen breken. Een e-step heeft als extra nadeel ook nog dat er een stuur in de weg zit tijdens je val.

In de onderstaande video kan je een introductie zien van de casque, oplaashelm of in het Belgisch de opblaasbare botsmuts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *