Posted on

by

in

Fietspaden zijn er niet langer alleen voor fietsen

Terenig Topjian is de oprichter van Have A Go, een website gewijd aan de overgang van auto’s naar de kleine licht elektrische voertuigen die wij gemakshalve nog steeds PLEV’s noemen. Topjian stelt dat het verstandig is om nu al goed te kijken naar de manier hoe we fietspaden aanleggen.

De huidige fietsinfrastructuur is reactief gemaakt maar met een toenemend aantal gebruikers op de fietspaden moet de fietsinfrastructuur worden gepland met vergelijkbare middelen die ooit werden besteed aan de infrastructuur voor auto’s.

Fietspaden zijn er niet langer alleen voor fietsen. Veel andere gebruikers besturen allerlei kleine voertuigen op dezelfde rijbaan. Het concept van fietspaden moet snel opnieuw worden bekeken zodat de infrastructuur geschikt is voor zijn gebruikers.

PLEV’s bieden transportalternatieven die een tijdsbesparing tot 70 procent in stadscentra mogelijk maken en zijn daarnaast ook nog eens CO2 neutraal. Wij hebben ook nog een tip. Komt een hoop gedoe van maar als je op de snelweg auto’s op fossiele brandstof maximaal 80 kilometer per uur laat rijden en elektrische auto’s geen snelheidsbeperkingen oplegt dan gaat het ineens heel hard met het halen van klimaatdoelstellingen.

Eén reactie op “Fietspaden zijn er niet langer alleen voor fietsen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *