Posted on

by

in

Fietsersbond denkt nog steeds dat fietsen veiligste vorm van vervoer is

Afgelopen zondag is Legaalrijden geïnterviewd door SBS6 Hart van Nederland over de e-step. De grote vraag blijft waarom het toch zo lang blijft duren voordat de e-step de weg op mag in Nederland en dan vooral het soort e-steps die veel mensen al gekocht hebben. Zijn deze e-steps na legalisatie nog steeds nog zo illegaal als nu? Wat gaat minster Barry Madlener doen? De fietsersbond kwam ook aan het woord en die ziet nog steeds niet in dat de meeste mensen in Nederland verongelukken op een fiets of een e-bike. Ook de eigenaardige stelling dat het door legalisatie van LEVs drukker gaat worden op het fietspad vinden wij niet echt een sterk argument.

 

 

3 reacties op “Fietsersbond denkt nog steeds dat fietsen veiligste vorm van vervoer is”

 1. Leonie avatar
  Leonie

  Alsof een fiets geen balansvoertuig is? Wat een raar argument van de Fietsersbond. In 2023 kwamen er 270 fietsers om in Nederland. 40% zat op een e-bike en niet op een fatbike. Dat zijn de feiten.

  1. Dinant avatar
   Dinant

   Lijkt wel of die Fietsersbond een soort rookgordijn creëert om hun eigen chaos af te schuiven op andere weggebruikers. Fatshaming van fabikes en kritiek leveren op alle vormen van slimme mobiliteit. Het gevaar op het fietspad zijn ouderen maar dat durft niemand te benoemen. Zie ze wel steeds vaker met een helmpje op dus die doen ook aan zelfregulering. Daar heb je helemaal geen Fietsersbond voor nodig.

 2. Tessa avatar
  Tessa

  Gelijkstellen aan een fiets of e-bike. Hoe moeilijk kan het zijn? Een e-step in de categorie bijzondere bromfiets plaatsen met een nummerbord is idioot. Alleen logisch als je ze verhuurd om dan zeker te weten dat iemand verzekerd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *