Posted on

by

in

Elektrische deelsteps feiten over veiligheid

De minister gaf gisteren tijdens het debat aan dat ze van haar Europese collega’s had vernomen dat er veel ongevallen zijn met deelsteps. Voor de feiten: de oorzaak is voor 90% dat mensen dronken rondrijden of deelsteps op een manier ge- of misbruiken waar ze niet voor gemaakt zijn.

Dit soort uitspraken beïnvloeden de publieke opinie en geven een negatief beeld terwijl de achterliggende oorzaak vaak niet bekend is.

Als er twee mensen op één deelstep vallen en gewond raken lees je in de krant: deelstep veroorzaakt twee gewonden. Daar had moeten staan “misbruik step veroorzaakt val gebruikers” maar daar hoor je niemand over.

Als er in Duitsland honderden mensen gewond raken omdat ze tijdens het grootste bierfestival ter wereld allemaal dronken op een deelstep rijden dan is de oorzaak de deelstep. Niet de mensen die onverantwoord een deelstep misbruiken.

Als er iemand op een deelstep door rood rijdt en dodelijk gewond raakt lees je deelstep verzaakt dode in verkeer.

Als Frankrijk nieuwe regels instelt om het gebruik van deelsteps veiliger te maken lees je bij RTL Nieuws dat Frankrijk de deelsteps aan banden legt na honderden gewonden. Dat zijn geen feiten maar nieuwskoppen die niet over de inhoud gaan maar wel bij mensen blijven hangen.

Wij hebben het graag over feiten en net als bij de overheid staat ook bij ons maar ook bij verhuurders van deelsteps de veiligheid voorop.

Eén reactie op “Elektrische deelsteps feiten over veiligheid”

  1. Thomas avatar
    Thomas

    Bedankt voor het delen van uw artikel, het is zo nuttig voor mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *