Posted on

by

in

Europese steden worden in recordtempo geschikt gemaakt voor LEV’s en de fiets

Vanwege de corona pandemie mogen e-steps, een jaar eerder dan verwacht vanaf juni gereguleerd de straat op in Engeland. De overheid doet dat vooral om de druk op het openbaar vervoer weg te nemen. Zelfs de Engelse fietsersbond is voor de komst van nieuwe voertuigen op het fietspad als ze maar een maximum snelheid krijgen.

Ondertussen zien we overal in Europa dat grote steden in recordtempo fiets en LEV vriendelijk worden gemaakt. Londen, Rome, Milaan, Brussel, Parijs, Berlijn en Boedapest. Aanleiding is ook daar om het openbaar vervoer in de hoofdsteden te ontlasten tijdens de exitstrategie uit de coronacrisis. Opvallend in dit rijtje met steden is Brussel. Daar pakken ze het net als met de LEV legalisering nu ook weer perfect aan. 

In Brussel maken ze van de hele binnenstad een woonerf met een maximumsnelheid van 20 kilometer per uur. Op dit moment worden er 40 kilometer extra fietspaden voor woon-werkverkeer aangelegd en die zijn natuurlijk ook perfect te gebruiken voor LEV’s.

Eén reactie op “Europese steden worden in recordtempo geschikt gemaakt voor LEV’s en de fiets”

  1. M avatar
    M

    Behalve hier, en nu OV mij ook te veel gedoe Wordt met de mondkapjes en andere beperkingen, dan maar de auto. We overwegen nu zelfs een tweede.
    Nederland is allang dat progressieve gidslandje niet meer, zo jammer! 😠

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *