Posted on

by

in

Engelsen staan gebruik van goedgekeurde e-steps binnenkort ook toe

In Engeland rijden inmiddels 1 miljoen e-stepjes rond. Probleem is alleen dat ze net als in Nederland nog steeds illegaal zijn op de openbare weg.

De Engelse minister van transport maakte bij een bijeenkomst van parlementsleden in het Lagerhuis (House of Commons) bekend dat goedgekeurde modellen binnenkort een licentie kunnen krijgen voor gebruik op de openbare weg: 

“Ik wil de particuliere markt hard aanpakken en het illegaal maken om e-scooters te verkopen die niet voldoen aan de wettelijke normen die we zullen invoeren”

Wat die normen zijn is nog onduidelijk maar op 10 mei gaat de koningin nieuwe wetgeving introduceren waarin die plannen worden toegelicht. Opvallend is wel dat het strafbaar gaat worden voor retailers die e-steps verkopen die wettelijk niet zijn toegestaan. 

Uit een enquete die onlangs gehouden is blijkt dat 63% van de Britten de aankoop van een e-step overweegt als ze legaal zijn.  

Nederland is daarmee een van de laatste Landen in Europa waar de e-steps nog steeds zijn verboden. In tenminste 80% van de wereld rijden ze via zelfregulering en een aansprakelijkheidsverzekering al rond. 

Foto: @gotrax

3 reacties op “Engelsen staan gebruik van goedgekeurde e-steps binnenkort ook toe”

 1. Tessa avatar
  Tessa

  Het is onbegrijpelijk dat Nederland het laatste land in Europa is waar ze niet zijn toegestaan. Er is totaal geen innovatie op het gebied van urban Mobility.

  1. Andrei avatar
   Andrei

   “no innovation in the field of urban Mobility”, but then since NL joined the 100 cities, aka: “Commission announces 100 cities participating in EU Mission”:

   Quote: “The Cities Mission will receive €360 million of Horizon Europe funding covering the period 2022-23, to start the innovation paths towards climate neutrality by 2030. The research and innovation actions will address **clean mobility**, energy efficiency and green urban planning, and offer the possibility to build joint initiatives and ramp up collaborations in synergies with other EU programmes.”

   This includes: Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, The Hague, Utrecht… you mean this is basically “green washing” ? 😀

 2. Rb1 avatar
  Rb1

  volgens mij was het argument van deze “lord”? ook dat als motorfietsen vandaag zouden uitgevonden worden dat mensen ze ook zouden willen verbieden. mooi gevonden! hoop dat ze de rest ook regelen. buiten de steden is GB erg mooi 😋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *