Posted on

by

in

Elektrisch (personen)vervoer maar dan anders

Elektrisch (personen)vervoer…. als je het leest dan denk je net als wij vast dat dit over onze Lichte Elektrische Voertuigen gaat. Zelfs in de Tweede Kamer dachten ze dat toen ze ons lieten weten dat er morgen een commissiedebat Duurzaam vervoer is waar ons soort Lichte Elektrische Voertuigen ook ter sprake kunnen komen.

De commissie Infrastructuur en Waterstaat had onlangs besloten dat er in onze position paper informatie staat die gebruikt kan worden tijdens het commissiedebat Duurzaam vervoer van morgen. We hebben even op de agenda van de Tweede Kamer gekeken en wat blijkt het duurzaam vervoer waar ze het morgen over gaan hebben gaat over elektrische auto’s en laadpalen.

Ons soort LEVs zijn ook geschikt voor elektrisch personenvervoer en duurzaam en kan je zelfs opladen bij een laadpaal. Maar daar gaat het debat van morgen vermoedelijk dus niet over.

Omdat wij jullie graag willen verwijzen naar een debat wat echt over ons soort LEVs gaat hebben we een e-mail gestuurd aan de commissie Infrastructuur en Waterstaat van de Tweede Kamer met de vraag of er niet een vergissing is gemaakt. We zagen dat de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat bij het debat aanwezig is terwijl normaal Cora van Nieuwenhuizen ons soort LEV debatten doet.

Daarbij roept het bij ons ook de vraag op of onze position paper nu wel bij de goede kamerleden is aangekomen? Veel vragen en hopelijk snel de antwoorden.

5 reacties op “Elektrisch (personen)vervoer maar dan anders”

 1. Kuro avatar
  Kuro

  Dit heeft helaas maar één reden en dat is lafheid. Sinds het debacle met de Stint, durft geen één politicus zich nog te branden aan LEVs. Voor automotive is de motivatie er – nevenfuncties en belangenverstrengeling bij miljardenbedrijven die achter elektrische auto’s zitten. Maar waar is de motivatie voor kleine e-mobility? Daar zit het geld niet en de gemiddelde Nederlander geeft er niet zo veel om dat het politiek interessant wordt. Daarom blijft het maar op de backburner hangen, totdat de politieke moed wederkeert als de Stint vergeten is, er politieke druk komt vanuit EU (de beste gok) of wanneer miljardenbedrijven zich gaan bemoeien met LEVs.

 2. Hendrik avatar
  Hendrik

  Ik snap de paniek vanwege de stint niet. Het is vreselijk wat daar mee gebeurde maar we vergelijken LEV’s nu, waar 1 persoon tegelijk op reist van 16 jaar of ouder met een relatief zware stint waar 1 bestuurder verantwoordelijk is voor de levens van meerdere kinderen.. dat type voertuigen zou in mijn ogen ook aan veel zwaardere eisen moeten voldoen, zowel qua voertuig als bestuurder.

  Verder jammer dat het vanuit de politiek zo traag blijft gaan en dat veel politici geen idee hebben waar het over gaat.

 3. Kees avatar
  Kees

  Even skimmen door de documenten zie ik “Verduurzaming personenmobiliteit” met doel van 0 uitstoot. Al worden LEV’s niet direct genoemd is dit wel een goed moment om het nut hiervan aan te kaarten voor dit doel.
  Dan verschuift de perceptie van de politiek misschien ook meer van “ze willen het omdat het leuk is.” naar “dit is een van de tools om de klimaat doelen te bereiken”. Ik weet wel naar welke beter geluisterd zal worden.

 4. GJ avatar
  GJ

  Gewoon emigreren en dit land laten voor wat het is, overheid, belastingdienst, uwv in Italiaanse maffia taferelen en zelfverrijking bij cda, goede mensen als omzicht veroordelen en asiel zoekers voorrang geven bij woningen. Is dit ons land of zijn we belasting slaven en ondergeschikt aan mensen die hier ons land komen leegroven ( criminaliteit stijgt explosief en nummer 1 in drugs landen ) . Dit land zakt dieper en als we winnen met voetbal steekt men een wijk in de brand. In België en Frankrijk stap je met een smile op je LEV, en keer je dit zeikerige landje de rug toe dat overal belasting op wil heffen en control. Ik bereid met voor met taal frans en Spaans. Ben dit land spuug zat … sorry maar het is wat het is..

 5. Paulus avatar
  Paulus

  De politiek wordt bedreven door mensen met een nogal specifieke ‘agenda’. Die zou in het belang van alle burgers behoren te zijn. Helaas is dit land inmiddels zo gepolariseerd dat het minste of geringste een politieke lading krijgt. Terwijl de echte problemen blijven liggen.
  Maar … daar doen we allemaal (!) op onze manier aan mee … door op de partijen te stemmen, die niet primair aan de belangen van alle(!) burgers denken. Ik hoef toch geen namen te noemen, denk ik?
  En … ambtenaren voeren slechts een (slecht) gedefinieerd beleid uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *