Posted on

by

in

Eindelijk een Ducati die iedereen kan betalen… een e-step die 15 KM/u kan

Ducati gaat naast krachtige racemotoren nu ook de stedelijke mobiliteit bedienen. Deze zomer worden er 2 elektrische steps gelanceerd.

De Ducati Cross-E e-step wordt geleverd met “dikke” anti-lekvrije tubeless banden die volgens Ducati in staat zijn om probleemloos op slecht wegdek te rijden. Aangedreven door een 500 W motor met een 375 Wh batterij heeft de e-step een bereik van 30 tot 35 km, met een snelheid van 15 km/h.

De Ducati Pro II e-step is gemaakt voor de stad met een 350 W continue borstelloze motor en een 36 volt, 280 Wh accu die een bereik heeft van 25 to 30 kilometer. De 10-inch lekbestendige banden en achtervering bieden een beetje comfort. De e-step heeft een dubbele rem, een elektrische voor- en achter een schijfrem.

De Cross-E en Pro II zijn voorzien van verlichting die automatisch aangaan in de schemering. De prijs is nog niet bekend maar ze zullen vanaf deze zomer verkrijgbaar zijn bij Ducati-dealers en in de online Ducati Shop.

De gele Ducati Cross-E vinden we er nog wel vernieuwend uitzien maar die maximum snelheid van 15 KM/u snappen we niet helemaal. Dat is meer Solex dan Ducati.

De term pro van de Ducati Pro II begrijpen we ook niet. Op het oog zijn er al veel betere e-steps te koop en een range van 25 to 30 km is niet echt pro. Wat wel pro is dat iedereen nu een Ducati kan betalen maar we gokken dat een Segway Ninebot Max G30 een stuk meer pro is voor je persoonlijke stedelijke mobiliteit.

Eén reactie op “Eindelijk een Ducati die iedereen kan betalen… een e-step die 15 KM/u kan”

  1. Arie Kanarie avatar
    Arie Kanarie

    Het gedeelte van de “Pro” waar je op staat en de vork naar het achterwiel + remschijf lijkt exact hetzelfde als een Xiaomi M365, net als de range.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *