Posted on

by

in

Eigenaren van PLEV’s willen COVID-19 wetgeving voor nu en later

We zien dat de verkoop van Persoonlijke Lichte Elektrische Voertuigen (PLEV’s) weer langzaam aantrekt. Dat heeft te maken met het mooie weer maar we horen ook dat ze worden gekocht omdat wetgeving in zicht is in Nederland. Onze petitie is geen garantie dat al dit soort voertuigen ooit gedoogd gaan worden in Nederland, maar we doen ons best.

Een blauwdruk voor wetgeving in Nederland voor de persoonlijke elektrische verplaatsingsvoertuigen waar wij met de petitie voor staan ligt al klaar in België en Frankrijk. Die wetgeving kan je hier morgen invoeren zonder noemenswaardige problemen. De Nederlandse overheid wil graag eerst zelf nog een keer het wiel uitvinden. We horen niet alleen vanuit de Tweede Kamer dat de minister alles vooruit aan het schuiven is maar inmiddels krijgen we dat ook te horen via bronnen op het ministerie zelf. Daar zitten inmiddels ook kersverse gebruikers van persoonlijke elektrische verplaatsingsvoertuigen en ook die willen duidelijkheid.

We zien in het veld ook dat de politie nog steeds e-steps in beslag neemt zoals in Amsterdam. In andere plaatsen mogen e-step gebruikers na een staandehouding gewoon weer verder rijden. We horen ook heel veel positieve verhalen waarin PLEV gebruikers te horen krijgen dat het niet mag maar dat ze zonder aantekening of een boete verder mogen lopen. Dat zijn vaak ook mensen die vanwege COVID-19 bang zijn om nu het OV te gebruiken, mensen met cruciale beroepen maar ook mensen die PLEV’s gebruiken om even uit te waaien en voor recreatie.

Omdat de meivakantie en misschien wel de zomervakanties van veel mensen dit jaar vervalt vermoeden we dat veel mensen voor recreatie en afleiding in tijden van COVID-19 een persoonlijk elektrisch verplaatsingsvoertuig gaan kopen. Dat veroorzaakt allemaal onnodige stress met politie omdat wetgeving die al lang is uitgevonden in België en Frankrijk hier nog steeds niet is geïmplementeerd. Niemand van onze achterban van bijna 15.000 mensen begrijpt het en wij ook niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *