Posted on

by

in

E-steps die niet gelijkgesteld willen worden aan een snorfiets of een bijzondere bromfiets

We zien de laatste tijd veel berichten voorbij komen die de suggestie wekken dat sommige (deel) e-steps binnenkort al de weg op mogen.

Dat klinkt mooi maar dat klopt niet. Vanwege de hoge kosten voor een typegoedkeuring (denk aan bedragen tussen de €15.000 en €26.000) zijn er nauwelijks aanvragen en de e-steps die wel gekeurd zijn worden gelijkgesteld aan een snorfiets of een bijzondere bromfiets. Inclusief nummerbord en een WA verzekering. Deze voertuigen worden ook gezien als een motorvoertuig. Ze zijn vaak ook ongeschikt om te gebruiken voor woon-werkverkeer in combinatie met het OV.

De e-steps die wij vertegenwoordigen met de petitie vallen in een lichtere categorie tot 25 kilo. Dit soort voertuigen zouden wat ons betreft onder een aansprakelijkheidsverzekering (AVP) moeten vallen. We spreken ook niet van een motorvoertuig maar van persoonlijke elektrische verplaatsingsvoertuigen.

Keuring is niet nodig maar we zitten wel met een dilemma. Een e-step die je bij de Aldi of de Makro koopt voor €200 valt na 6 maanden (of eerder) al uit elkaar en is wat ons betreft ook niet veilig te noemen.

E-steps die je via een e-mobility dealer koopt zijn dat vaak wel. Wat ons ook opvalt is dat e-steps vanaf €600 pas duurzaam zijn te noemen. Alles daaronder heeft een beperkte levensduur. E-steps onder de €400 kunnen we je niet echt aanraden.

Eén reactie op “E-steps die niet gelijkgesteld willen worden aan een snorfiets of een bijzondere bromfiets”

 1. Roel avatar
  Roel

  We moeten ander half miljoen handtekeningen hebben om in Nederland met een goede e step te mogen rijden.
  Zou voor die zakenlui in Amsterdam prima zijn.
  Geen vervuiling geen parkeer problemen enz.
  Ik moet elke keer naar Duitsland of België rijden om van mijn step te kunnen genieten lekker rijden in de natuur.
  We moeten iets bedenken waar we de aandacht me trekken stuck TV is populaire dan is het meteen bekent voor het grote publiek heb echt geen zin meer om nog een jaar te wachten ben zelf 65 en wil nog wel even genieten.
  Tot horens gr Roel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *