Posted on

by

in

E-step nu ook legaal in Ierland

Het Ierse ministerie van transport heeft gisteren de e-step in Ierland gelegaliseerd. De enige eis is een fabrieksplaatje waaruit blijkt dat de e-step niet harder kan dan 20 KM/U en een maximaal motorvermogen van 400 watt.

De e-steps worden geclassificeerd op basis van hun volledige vereisten en er zijn geen keuringen nodig via (overheids) instanties zoals bijvoorbeeld de RDW. Alle e-steps die niet aan deze eis voldoen zijn niet legaal op de openbare weg.

Er is net als de fiets ook geen verzekeringsplicht. Het ligt voor de hand dat e-step eigenaren hun vervoermiddel kunnen verzekeren via een AVP verzekering, net als in de meeste Europese landen.

Ierland is lid van de Europese Unie en daarmee is Nederland een van de laatste landen waar de e-step nog niet is toegestaan op de openbare weg. De overheid werkt al jaren aan wetgeving die door eindgebruikers omslachtig en overtrokken is genoemd.

 

Foto via: Yiting He

Eén reactie op “E-step nu ook legaal in Ierland”

  1. Alex avatar
    Alex

    Er is nu een nieuwe regering je zou een mail kunnen sturen met al de informatie naar de nieuwe minister van Infrastructuur en Waterstaat of ze iets kunnen doen om ze gwn legaal te maken ipv verder te gaan met waar de vorige minister mee bezig was

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *