Posted on

by

in

Duitsers klagen verzekeraar aan om verzekering voor PLEV’s zonder stuur af te dwingen

Electric Empire is de Duitse versie van Legaalrijden.nl Ze strijden voor legalisatie van alle kleine elektrische voertuigen in Duitsland. Geen typegoedkeuring voor kleine elektrische voertuigen en verzekering van kleine elektrische voertuigen tot 25 km/u via particuliere aansprakelijkheid.

Wij steunen de Duitsers en de Duitsers steunen ons met de petitie. We zijn al een aantal maal aanwezig geweest bij indrukwekkende demonstraties in Berlijn voor de legalisatie van PLEV’s bij onze Oosterburen.

In Duitsland zijn e-steps en deelsteps al toegestaan met een WA-verzekering. Een overhaaste beslissing waar veel partijen het niet mee eens zijn. Omslachtig, kostbaar en onhandig. Daarbij is alles zonder stuur verboden.

Toch is alles wat verzekerd is toegestaan op de weg in Duitsland en dat gaat Electric Empire proberen af te dwingen via de rechter. Ze klagen verzekeraar Allianz aan bij de regionale rechtbank van München om een verzekering voor kleine elektrische voertuigen zonder stuur te krijgen. Op 11 februari 2020 komt er een definitieve uitspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *