Posted on

by

in

DOTT huurstep is nog niet te huur in Nederland maar al wel te testen

We hebben vandaag op de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven kennis gemaakt met DOTT en hun elektrische huurstepjes. Voordat we in de techniek duiken viel ons vooral op dat we allemaal blije gezichten zagen van de mensen die op de DOTT stepjes mochten rondrijden. Ook veel mensen die nog nooit op een e-step hadden gestaan.

De stepjes op het parcours in Eindhoven komen uit Duitsland en zijn begrensd tot een snelheid van 20 km/u. Wat ons opviel is dat er lekkere vering in zit, goede remmen en de draaicirkel is beperkt wat de stepjes ook veiliger maakt.

Wij snappen echt niet waarom je hier nog niet mee op de openbare weg mag rijden. Hoe we dit kunnen beoordelen? We reden in 2012 al op een elektrische GoPed. Verhuurders van e-stepjes en de meeste retailers van nu hebben daar zelfs nog nooit van gehoord.

Hector (initiatiefnemer petitie) met de elektrische DOTT huurstep die nog niet te huur is in Nederland maar wel gratis te testen op de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven tot en met aanstaande zondag. Het NS Mobility Experience test circuit is te vinden op locatie: Strijp T, Gloeilampplantsoen (te bereiken via station Strijp-S of via verbindingsbrug Strijp S & T)
Dagelijks geopend van 11:00 tot 18:00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *