Posted on

by

in

Directeur Fietsersbond: een e-step gaat 3 tot 6 maanden mee, daarna is hij versleten

Het programma Ask Me Anything van BNR Nieuwsradio ging afgelopen donderdag over mobiliteit na corona-tijd. Te gast was Saskia Kluit, directeur van de Fietsersbond. Luisteraars konden via Jörgen Raymann aan haar vragen stellen via social media.

Robbie uit onze Legaalrijden achterban (16.000 aanhangers) vroeg aan mevrouw Kluit van de Fietsersbond (30.000 leden) het volgende: hoe kijkt de Fietsersbond aan tegen LEV’s zoals de e-step aangezien er genoeg bejaarden met 40 KM/U over de fietspaden scheuren.

Volgens de directeur van de Fietsersbond worden Lichte Elektrische Voertuigen verkocht als milieuvriendelijk en duurzaam maar dat is onzin omdat e-steps maar 3 tot 6 maanden meegaan, dan zijn ze versleten. Het gaat ook ten koste van het OV en het gebruik van de fiets.

De komst van LEV’s zorgt op den duur voor een stijging van de zorgkosten en dat is niet wat we nodig hebben. Mensen kunnen volgens haar beter gaan fietsen. Gebruik van LEV’s is slecht voor de gezondheid, zorgt voor overgewicht, mensen bewegen minder en zorgt voor een toename van de nu al enorme stijgende zorgkosten.

Dat die zorgkosten vooral komen door bejaarden die verongelukken op e-bikes is de directeur van de Fietsersbond blijkbaar ontgaan. In het programma zegt Saskia Kluit dat heel veel ongevallen onder ouderen met e-bikes vooral komen tijdens het op en afstappen. Zo kennen we er nog wel een paar. Dat die ouderen niet meer bewegen maar luchtfietsen op hun e-bikes is de directeur van de Fietsersbond blijkbaar ook ontgaan. Alsof dat niet zorgt voor een toename in de zorgkosten.

De Fietsersbond stuurt ook nu weer achterhaalde en misleidende informatie de wereld in. Helaas was er in het programma geen hoor en wederhoor zodat we de onzin van de Fietsersbond konden weerleggen met actuele feiten.

2 reacties op “Directeur Fietsersbond: een e-step gaat 3 tot 6 maanden mee, daarna is hij versleten”

  1. Kuro avatar
    Kuro

    Saskia Kluit gedraagt zich hier meer als lobbyist die zoekt naar de meest vreemde argumenten dan een normaal voorzitter van een bond. Zou ze geld krijgen van fietsenmerken om deze onwaarheden te verspreiden?

  2. Nance avatar
    Nance

    De gemiddelde leeftijd van de leden van de Fietsersbond is 55. Dat zijn ook de gebruikers van e-bikes die op dit moment massaal verongelukken. Zelfs als het Centraal Planbureau (CPB) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in een onderzoek stellen dat de verkeersveiligheid van ouderen veiliger zal worden als ze een helm dragen op e-bikes doen ze dat af als onzin.

    Volgens het CPB en het PBL zou een helmplicht op e-bikes jaarlijks duizenden ernstige verkeersgewonden en +/- 45 verkeersdoden besparen. Meteen invoeren zou je zeggen maar de Fietsersbond is tegen een helmplicht.

    Het aantal ongevallen op LEV’s zijn bij persoonlijk gebruik nihil. Eigenaren van LEV’s dragen ook meestal een helm. De overheid negeert gebruikers van LEV’s in Nederland, mede dankzij de Haagse fietslobby.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *