Posted on

by

in

Deze politieke partijen willen LEVs niet gelijkstellen aan de e-bike

De motie van Mahir Alkaya van de SP waarin hij vraagt om dezelfde eisen voor Lichte Elektrische Voertuigen als e-bikes is vanmiddag verworpen in de Tweede Kamer.

Voor de motie stemden de SP, DENK, JA21, groep van Haga, Fractie Den Haan, SGP, BBB, PVV en FVD. Tegen de motie stemden PvdD, Lid Omtzigt, VVD, CDA, GroenLinks, Volt, PvdA, D66 en de ChristenUnie.

BIJ1 was niet aanwezig vanwege corona en het lid Gündogan was ook niet aanwezig.

Het besluit dat LEVs verzekerd moeten worden is in 2019 al genomen in de achterkamertjes op het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Verzekeren kan als een brom- of snorfiets met een verzekeringssticker.

De overheid wekt de indruk dat LEVs vanaf 2023 de weg op mogen. Dat klinkt positief maar technisch gezien gaat er helemaal niks veranderen. LEVs die je nu al overal in Europa en Nederland ziet rondrijden blijven in 2023 nog net zo verboden als nu. De lijn van het kabinet is duidelijk en dat zie je ook in de stemmingen.

2 reacties op “Deze politieke partijen willen LEVs niet gelijkstellen aan de e-bike”

 1. Jack de Vries avatar
  Jack de Vries

  Je kan beter zeggen deze partijen zijn tegen LEVs. Waarom is Groenlinks tegen? De vorige directeur van de Fietsersbond was senator voor Groenlinks in de Eerste Kamer…. zo werkt de politiek.

  1. Rb1 avatar
   Rb1

   krijg altijd het gevoel dat ze tegen zijn omdat het een motie van de oppositie is en ze het zelf niet bedacht hebben. en dat groene van zulke partijen is ook alleen maar voor de show

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *