Posted on

by

in

Debat over OVV rapport

Vanmiddag is er qua politiek voor de huidige en toekomstige gebruikers van klein elektrisch vervoer weer een belangrijk moment in Den Haag. Om 16:00 uur is er in de grote vergaderzaal van de Tweede Kamer het debat over de Stint. Onderdeel van dat debat zijn ook onze vervoersmiddelen vanwege het OVV rapport wat onlangs is gepubliceerd.

We hebben vorige week onze standpunten via een position paper aan alle deelnemers van het debat gestuurd. Dat komt er kort op neer dat wij aanbevelingen doen namens de mensen die de petitie hebben ondertekend. In het stuk veel input maar ook onze aanbeveling om het Belgisch model over te nemen. Geen ingewikkelde kostenverhogende keuringen maar gelijkstellen aan een fiets en verzekeren via je aansprakelijkheidsverzekering. Een maximale snelheid van 25 km/u en helmplicht voor gebruikers van elektrische skateboards en eenwielers zoals een onewheel. Waarom moeten we hier opnieuw het wiel uitvinden terwijl ze dat in 18 EU-lidstaten al hebben gedaan? Sterker nog een telefoontje naar onze zuiderburen en het is klaar.

We hebben uitgebreid onderzoek gedaan met hulp van honderden PLEV gebruikers, verhuurders van deelsteps en hebben zelfs met artsen gepraat. In Nederland zien we geen belemmeringen om PLEV’s nog langer te verbieden. Er zijn wat aandachtspunten zoals kinderspeelgoed maar daarvan zijn de Tweede Kamerleden ook op de hoogte als ze onze position paper hebben gelezen. We zijn benieuwd naar het dabt van vanmiddag wat ons hopelijk weer een stap dichterbij brengt bij kleinschalig groen en schoon mobiel vervoer.

Het debat is te volgen via NPO Politiek en via de website van de Tweede Kamer vanaf 16:00 uur.

P.s. de Onewheel in de onderstaande video is onlangs gebruikt voor het maken van stabiele videoshots met een beweging in de Tweede Kamer. We zijn niet vanaf het Malieveld doorgebroken naar de plenaire vergaderzaal.

https://www.instagram.com/p/B4PmrUUF5lK/?utm_source=ig_web_copy_link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *