Posted on

by

in

De waarde van ons position paper

Eerder deze week konden we onze Legaalrijden position paper aanbieden aan demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen van I&W. Een stuk (PDF alert) waarin we namens LEV gebruikers zeer uitgebreid ingaan op de misstanden die er zijn over Lichte Elektrische Voertuigen. Ter aanvulling hebben een aantal LEV gebruikers in het online gesprek persoonlijk nog wat knelpunten toegelicht die je ook in onze position paper terug zal vinden. 

De minister gaf aan dat ze waardering heeft voor het werk van Legaalrijden en dat ze had gezien wat wij (namens jullie) de afgelopen twee jaar hebben gedaan. Dat is misschien niet wat iedereen wil horen maar het is wel erkenning voor iets wat we in korte tijd hebben opgebouwd. Misschien is iedereen het vergeten maar 1 jaar geleden spraken ze in de Tweede Kamer alleen nog maar over (deel)steps.

Vanwege de tijd (30 minuten) was er geen tijd voor een 1 op 1 confrontatie met de minister op onze vragen. We kregen daar op Instagram kritiek op en dat snappen we maar blijkbaar snappen sommigen dan weer niet wat de waarde is dat de minister onze position paper in ontvangst heeft genomen. Ze is daarmee officieel op de hoogte van de problemen die bij LEV gebruikers spelen. 

In ons gesprek en in onze position paper hebben we op basis van feiten kunnen aantonen dat, dat veilig kan. Uiteindelijk gaat de Tweede Kamer over de komst van LEVs op de weg. Het is niet zo dat de minister als enige gaat over dit wetgevingstraject. Het zijn kleine stapjes en deze week hebben we er weer een gezet in de goede richting. 

De minister gaf ook aan dat ze snapt dat wij vinden dat het te traag gaat. Ze gunt iedereen het vervoermiddel van eigen keuze zolang het veilig is. Het is niet het doel van het ministerie om de komst van LEVs op de weg te vertragen. Ze gaf daarnaast aan dat haar ambtenaren beschikbaar zijn voor onze vragen en dat we aanwezig mogen zijn bij de stakeholder sessies. Sessies waar ook mensen aan tafel zitten die fel tegen LEVs zijn of er nog nooit een hebben gezien in het echt maar wel tegen zijn. We hebben nog veel te winnen. 

2 reacties op “De waarde van ons position paper”

 1. Lex Lissauer avatar
  Lex Lissauer

  Wie zijn er fel tegen LEVs?

  1. Peter avatar
   Peter

   De fietsersbond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *