Posted on

by

in

De politie geeft eigenlijk nooit een boete als je met je e-step de openbare weg op gaat…

In de LEV WhatsApp groepen was vandaag nog wat verbazing over de uitzending van het Jeugdjournaal van gisteren. De verslaggever wekt de indruk dat de politie eigenlijk nooit een boete geeft als je met je e-step de weg op gaat:

“Als je toch met je e-step de openbare weg op gaat dan kan de politie je aanhouden en kun je een bekeuring krijgen van €360. Alleen dat gebeurd eigenlijk nooit”.

Dat is nogal misleidend omdat we vrijwel dagelijks zien dat e-steps in beslag worden genomen en dat mensen daarnaast ook nog eens een forse boete krijgen.

Ook ergernis over de term aanhouden die het Jeugdjournaal gebruikt schrijft Constantijn:

“hoezo kent het Jeugdjournaal niet het verschil tussen aanhouden en staande houden. Had wel beter verwacht van ze tbh”.

Aanhouden doet de politie als ze je meenemen naar het bureau. Als je aanspreken omdat je niet op een e-step mag rondrijden dan heet dat staande houden.

Het verslag van het Jeugdjournaal klopt dus niet en is onvolledig en onjuist. We hebben vrijdag nog via Instagram aangeboden dat we ze graag wilden helpen met hun nieuwsbericht over e-steps. Daar hebben ze niet op gereageerd. Maar onze reactie kreeg wel 224 likes…

De politie geeft soms een waarschuwing als je op een e-step aan het rijden bent maar de kans dat ze je e-step direct in beslag nemen is vrij groot. Dat doen ze omdat je onverzekerd aan het rondrijden bent op een verboden voertuig. We krijgen vrijwel dagelijks meldingen van eigenaren waarvan e-steps in beslag zijn genomen.

Daarnaast zagen we dat de politie ook zelf na een in beslagname e-steps aan het vernietigen is en daar veel plezier in heeft. Maar ook dat ze na in beslagname via het OM stiekem worden geveild via externe veiling websites. De eigenaar krijgt te horen dat zijn e-step vernietigd is maar in werkelijkheid duikt zijn e-step dan weer op via een veiling website.

We zagen bijvoorbeeld ook dat een eigenaar van een e-step is klemgereden door twee motoragenten en een politiebusje omdat hij met zijn e-step op de openbare weg aan het rijden was. 4 agenten namen zijn e-step in beslag en hij kreeg ook nog een boete. Ze gaven hem ook nog het advies om maar de auto te pakken in de binnenstad van Amsterdam. Dat zijn de feiten die we helaas vrijwel dagelijks voorbij zien komen. 

17 reacties op “De politie geeft eigenlijk nooit een boete als je met je e-step de openbare weg op gaat…”

 1. Serge avatar
  Serge

  Raar dat ze jullie niet hebben gesproken. Hoe komen ze aan het nieuws dat je nooit een boete krijgt? Zegt de politie dat of verzinnen ze dat zelf?

  1. Tom Vogelss avatar
   Tom Vogelss

   Precies, ik vraag me ook af waar ze die bewering vandaan halen…

   1. Vijay avatar
    Vijay

    Heb gewoon een boete gehad van 280 euro voor het rijden zonder verzekering.

 2. Vitaliy avatar
  Vitaliy

  That’s like being inside the Idiocracy movie

  1. YOUDA avatar
   YOUDA

   idc okay

 3. gertjan avatar
  gertjan

  geweldig bekrompen land Nederland. De politie die plezier beleefd aan het demonteren van E-steps. Toch maar emigreren. mijn pensioen doe ik wel ergens anders en kan ik als 67 jarige lekker vrij op een e-step in Frankrijk tussen de wijngaarden door 🙂

 4. Dani avatar
  Dani

  Dis is een kut land

  1. William Young avatar
   William Young

   Het is inderdaad balen dat de step hier nog steeds niet is toegestaan, maar wel in bijna alle landen in Europa, maar dat maakt Nederland nog geen ‘kutland’. Ik zou zeggen woon eens een paar maanden in een paar andere landen en dan zul je ongetwijfeld merken dat het daar pas echt kut is!

 5. Alex avatar
  Alex

  This has to stop! How can you allow this in a liberal democracy? Even in North Korea they wouldn’t seize such vehicles – it’s outrageous what is happening in the Netherlands.

 6. Martien Post avatar
  Martien Post

  Het is weer Nederland op zijn smalst. Dit is een goede, uitstoot binnen een milieuzone verminderende, manier van forenzen. Maar, nee hoor het moet weer verboden worden. Ik weet dat het komt door de Stint, maar zet eens vaart achter de toelatingen

 7. Am I A Boomer BOOOOOOOM avatar
  Am I A Boomer BOOOOOOOM

  sinds wanneer word er gehaat op verbetering
  en agenten wel e steps afpakken en uit elkaar slopen
  maar wij e steps eigenaren mogen de agenten geen bekeuring uitschrijven of voertuig afpakken en helemaal uit elkaar slopen voor milieu bevuiliging met hun stink diesels

  1. Tim avatar
   Tim

   Het ergste van alles is, er wordt niet gesloopt. Sterker nog, ze worden gewoon weer terug doorverkocht via veilingsite domeinen, zodat er nogmaals geld aan wordt verdiend 😉

 8. Niels avatar
  Niels

  Het nos journaal is van de overheid. De boetes gaan naar de overheid..it’s a conspiracy trick.

 9. stokstaartje420 avatar
  stokstaartje420

  Is er een whatsapp groep, en kan ik hieraan deelnemen?

  1. Peter avatar
   Peter

   Jeetje wat een pech. Ben je al eerder staande gehouden en heb je toen een boete of waarschuwing gekregen?

   1. stokstaartje420 avatar
    stokstaartje420

    Jep, helaas wel, al een keer eerder staande gehouden en toen boete gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *