Posted on

by

in

D66: minister Cora van Nieuwenhuizen loopt achter de feiten aan

Bright heeft op de vooravond van een Algemeen Overleg in de Tweede Kamer het nieuws dat coalitiepartner D66 zegt dat de minister met PLEV’s achter de feiten aanloopt.

D66-kamerlid Rutger Schonis: “De minister moet eindelijk eens vaart maken met het duidelijk maken van de veiligheidseisen waar deze nieuwe elektrische voertuigen aan moeten voldoen”

Suzanne Kröger van GroenLinks: “Waar mag je rijden? Hoe hard? Moet je een helm op? De innovatie gaat duidelijk sneller dan de wetgeving en dat moet dus sneller.”

Roy van Aalst van de PVV: “Innovatie zoals de e-steps zijn mooi en het is heel belangrijk dat de overheid een faciliterende rol inneemt wat betreft de wetgeving. Situaties zoals met de elektrische bolderkar Stint moeten worden voorkomen.”

Remco Dijkstra: “Vanwege het Stint-debacle is het logisch dat verkeersveiligheid op één staat en dat innovatie even van minder belang wordt geacht. De VVD ziet echter wel het belang van nieuwe innovatieve producten binnen de mobiliteit, zoals e-steps en andere voertuigen, die mensen meer mobiel maken en zeker een plekje in de samenleving zullen veroveren.”

Woensdag debatteert de commissie voor Infrastructuur en Waterstaat met minister Cora van Nieuwenhuizen over de regelgeving rond elektrische steps en andere PLEV’s. Dat debat is vanaf 15:00 uur live te volgen via deze link. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *